Втрати орків: 4 6 8 7 2 0 (+1250)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

У РФ вичерпуються запаси іранських "Шахедів"

За останні дні їхнє використання проти України значно скоротилося
Джерело: відкриті джерела

Російська Федерація може залишитися без іранських "Шахедів" – їх запаси вичерпуються швидкими темпами. Такі дані оприлюднили у Bloomberg.

Видання пише, що раніше десятки безпілотників регулярно застосовувалися проти української енергетичної інфраструктури, хоча більшість із них була збита засобами ППО країни. Україна у грудні заявила, що Росія отримала замовлення на 250 безпілотників з Ірану.

Втім, їх запаси швидко вичерпуються.

"Судячи з останніх оцінок європейських офіційних осіб, російські запаси безпілотників іранського виробництва виснажуються, і за останні 10 днів їхнє використання проти України значно скоротилося", – констатують у виданні.

Світ виступає проти Ірану. Причина – підтримка Росії у війні

Союзники України вважають Тегеран ключовим постачальником військових зусиль Москви. Докази, якими обмінюються країни, показують, що безпілотники, виявлені в Україні, мають такі ж характеристики, як і безпілотники іранського виробництва, помічені в інших місцях. 

Саме тому США та інші західні країни запроваджують санкції проти іранських компаній і людей, причетних до виробництва безпілотників і надання їх Росії.

Як відомо, країни G7 та Європейський Союз прагнули зірвати поставки, приділяючи особливу увагу компаніям в інших країнах та доступу Росії до будь-яких західних компонентів, які можуть бути використані у військових цілях.

"Цього тижня ЄС обговорює санкції та експортні обмеження щодо семи іранських організацій, у тому числі пов'язаних із Корпусом вартових Ісламської революції, оскільки він прагне посилити будь-яке потенційне ухилення від санкцій", – додає Bloomberg.

Крім того, 31 січня Міністерство торгівлі Сполучених Штатів ввело обмеження проти семи іранських юридичних осіб через виробництво ними безпілотників, які використовуються РФ у війні проти України. А вже за кілька днів, 3 лютого, Мінфін США запровадив нові санкції проти восьми топменеджерів іранського виробника безпілотників. 

Читайте також:
Ворог залишається активним: Плетенчук розповів про стратегію росіян на Херсонському напрямку
Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону, – Стефанішина
Україна через дефіцит операторів розмінування планує залучати до справи більше жінок
ООН підтвердила зимовий удар РФ по Харкову північнокорейською ракетою