Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Ворог залишається активним: Плетенчук розповів про стратегію росіян на Херсонському напрямку

Наразі окупанти намагаються утримати свої позиції і продовжують завдавати ударів по правобережжі Херсонщини
Село Кринки на Херсонщині
Джерело: відкриті джерела

Сили оборони не бачать різких змін у становищі чи складі противника на Херсонському напрямку. Однак росіяни залишаються активними. Про це в ефірі UWN розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

"До речі, за стратегією ми не бачимо різких змін положень або в складі сил противника на нашому напрямку, але тим не менш він активний. Однак ми не бачимо ознак формування наступального угруповання", – сказав він.

Плетенчук пояснив, що Херсонський напрямок не є пріоритетом для ворога, оскільки там є серйозна перепона – річка Дніпро, яка створює перешкоди для перекидання військ, особливо непомітно.

"Тому в принципі вони залишаються на тих локаціях, утримуючи, в принципі, свої позиції. Але обстрілюють вони при цьому завжди населені пункти вздовж правого берега, і сам Херсон так само потерпає від обстрілів", – додав речник.

Новини за темою: Окупанти здобули незначні тактичні переваги поблизу Авдіївки

Успіхи ЗСУ

Як відомо, кілька днів тому ЗСУ звільнили острів Нестрига в Херсонській області. Про звільнення території розповів головнокомандувач Олександр Сирський.

Острів входить до дельти Дніпра й тривалий час лишався сірою зоною. А повернення Україною контролю над островом Нестрига в Херсонській області має істотно підвищити якість контрдиверсійних заходів ЗСУ, сказав Плетенчук в ефірі hromadske.radio.

Нестрига є останнім у групі невеликих островів, за яким іде гирло річки.

Читайте також:
МЗС відновлює консульські послуги для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном
Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink
Зеленський схвалив мобілізацію засуджених
Майже п'ять тисяч засуджених погодились вийти з тюрми на фронт, – Мін'юст