USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Іран цинічно радіє, що його безпілотники ефективні в російсько-українській війні

Іранські чиновники вважають, що Тегеран є ключовим гравцем у галузі безпілотників
Shahed
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Використання іранських дронів у війні Росії проти України свідчить про те, що Тегеран є ключовим гравцем у галузі безпілотників. Про це заявив вищий генерал Ірану Мохаммад Багері, пише Sky News з посиланням на місцеві ЗМІ Тегерану.

За його словами, атаки дронів – це "частина психологічної атаки".

"Сьогоднішнє створення світом атмосфери зарозумілості (йдеться про США та їх союзників, – ред.) щодо використання іранських безпілотників у війні в Україні є частиною психологічної війни противника", – зазначив Багері.

Видання нагадує, що в останні місяці російські війська все частіше використовують безпілотники іранського виробництва для бомбардування України. 

"Це по суті свідчить про ефективність, важливість і високий рейтинг Ісламської Республіки в області безпілотників", – додав генерал.

Тегеран раніше заперечував постачання безпілотників Росії для використання в Україні, проте в листопаді заявив, що продав зброю Москві до початку вторгнення.

Читайте також:
Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції
Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені
G7 активізує постачання ППО для України G7 активізує постачання ППО для України
У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська