Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

В Одесі чиновники вимагали хабарі в експортерів українського зерна

Щомісячні "прибутки" ділків сягали 1 млн доларів
Джерело: Telegram СБУ

Служба безпеки України викрила чиновників, які обклали "даниною" представників вітчизняних компаній, що займаються експортом українського зерна. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Деталі

За даними слідства до організації оборудки причетні колишній керівник Управління фітосанітарної безпеки регіонального управління Держпродспоживслужби, заступниця керівника та інспектора Одеської обласної фітосанітарної лабораторії і троє очільників підконтрольних фірм. Усі вони затримані.

Щомісячні "прибутки" організаторів "схеми" сягали 1 млн доларів.

Зернотрейдери мали сплачувати "суми" готівкою або перераховувати їх на банківські рахунки підконтрольних посадовцям фірм.

В обмін на хабарі чиновники "гарантували" підприємцям безперешкодне оформлення лабораторних досліджень та сертифікатів відповідності сільгосптовару. Саме ці дозвільні документи є основними для продажу зернових до зарубіжних країн.

До незаконної діяльності посадовці залучили трьох керівників афілійованих приватних компаній, які займаються документальним супроводом вантажів.

Новини за темою: "Зливала" дані про оборону північних рубежів України: На Харківщині затримали ворожу інформаторку

Наразі чотирьом підозрюваним обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 5 млн гривень кожному. Ще двом – призначено цілодобовий домашній арешт. Триває розслідування для встановлення всі обставин злочину.

Telegram СБУ

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала агента РФ, який планував підірвати залізницю на Дніпропетровщині для зриву контрнаступу ЗСУ.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів