Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Уряд затвердив держбюджет на 2025 рік: Названо три пріоритети

Левова частина грошей піде на оборону
Засідання Кабміну Дениса Шмигаля
Джерело: відкриті джерела

Уряд затвердив проєкт державного бюджету на 2025 рік. Доходи очікуються на рівні 2 трлн гривень. Видатки бюджету плануються на рівні 3,6 трлн гривень. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Пріоритет цього бюджету – це оборона та безпека. 

"Видатки на оборону зростуть щонайменше до 2,22 трлн гривень. Буде більше грошей на українську зброю, техніку, дрони", – заявив Шмигаль.

Другий пріоритет – це фінансування захищених статей бюджету.

"Понад 400 млрд гривень виділяємо на соціальний захист. Пенсії будуть проіндексовані, а субсидії будуть виплачуватися всім, хто цього потребує. 211 млрд гривень буде направлено на охорону здоровʼя та майже 170 млрд гривень на освіту", – повідомив глава Кабміну.

Третій пріоритет – підтримка регіонів та бізнесу.

"Продовжимо допомагати місцевим бюджетам за рахунок дотацій та субвенцій. Передбачені кошти на програми пільгового кредитування та гранти для підприємців. Також буде продовжена програма гуманітарного розмінування та програма єОселя", – наголосив прем'єр.

Він додав, що новацією цього бюджету стане реалізація нової моделі управління публічними інвестиційними проєктами, що зробить капітальні видатки більш прозорими та ефективними. Зокрема, пріоритетом буде відновлення, енергетичні проєкти та реалізація нової ветеранської політики.

Минулого року Верховна Рада проголосувала за держбюджет на 2024 рік. Дохідна частина бюджету була заявлена на рівні 1 768,5 млрд гривень. Видатки – 3 355 млрд гривень.

Читайте також:
На наступний рік у держбюджеті закладено зменшення видатків на соцвиплати, – Мінсоцполітики
Нардепи підтримали збільшення держбюджету на 500 млрд гривень
Кабмін подав до ВР Бюджетну декларацію на 2025–2027 роки. У парламентарів до документу виникли питання
Железняк розповів, коли в Україні можуть підвищитись податки