Втрати росіян: 6 7 5 8 0 0 (+1530)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

Уряд ухвалив нову процедуру експорту агропродукції до п'ятьох країн ЄС

Сольський назвав конструктивним довгоочікуване рішення Європейської комісії щодо зняття обмежень на експорт української агропродукції

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела
Уряд схвалив нову процедуру експорту кукурудзи, ріпаку, соняшнику та пшениці, відповідно до якої потрібно отримати ліцензію Мінекономіки за погодженням з Мінагрополітики, щоб постачати ці культури до п'яти держав – членів ЄС, що межують з Україною. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час онлайн-виступу на засіданні аграрного комітету Європарламенту, передає пресслужба міністерства.

"Ми віримо, що така схема роботи задовольнить усі сторони. І навіть ті три країни, які зараз виступають проти українського аграрного експорту, також доєднаються до цього плану. Оскільки у всіх нас одна мета – перемога у цій страшній війні. А для цього має бути взаєморозуміння і взаємопідтримка між нами", – сказав Сольський.

Він назвав конструктивним довгоочікуване рішення Європейської комісії щодо зняття обмежень на експорт української агропродукції з введенням додаткових заходів контролю, і Україна вдячна за таку позицію.

Очільник Мінагрополітики додав, що Україна протягом 72-х годин напрацювала і представила до Європейської комісії план дій задля контролю за експортом. За словами Сольського, пропозиція української сторони має розрядити ситуацію.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів