Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Уряд перейменував два міністерства

Перейменування сталося після того як Рада змінила очільників цих відомств
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів ухвалив постанову №1028 про перейменування двох міністерств. Про це йдеться на сайті уряду.

Зазначається, що Міністерство культури та інформаційної політики перейменували на Міністерство культури та стратегічних комунікацій України та Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України – його перейменували на Міністерство розвитку громад та територій України.

Передісторія

Нагадаємо, що перейменування відбулося після того як 5 вересня Верховна Рада призначила дипломата Миколу Точицького міністром культури та стратегічних комунікацій.

А віцепрем'єр-міністром, міністром розвитку громад та територій призначили колишнього заступника керівника Офісу президента Андрія Єрмака Олексія Кулебу.

Додамо, що в Україні відбулося "перезавантаження" уряду. За два дні парламент звільнив шістьох міністрів – зі стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, міністра юстиції Дениса Малюську, міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця, віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгу Стефанишину, віцепрем'єрку – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук, а також міністра закордонних справ Дмитра Кулебу.

Читайте також:
Шмигаль: Уряд найближчим часом запровадить бронювання за принципом "воюй або працюй"
Віталій Коваль очолив Міністерство аграрної політики
Герман Сметанін став новим міністром з питань стратегічних галузей промисловості України
Мінветеранів очолила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова