Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Віталій Коваль очолив Міністерство аграрної політики

Перед цим він був на посаді глави Фонду держмайна
Віталій Коваль
Джерело: відкриті джерела

Очільником Міністерства аграрної політики та продовольства став ексглава Фонду держмайна Віталій Коваль. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Кандидатуру Коваля підтримав 251 парламентар.

Хто такий Коваль?

Віталій Коваль є членом Національного олімпійського комітету України, першим віцепрезидентом Федерації греко-римської боротьби та віцепрезидентом Асоціації спортивної боротьби України.

З 2019 року був на посаді голови Рівненської обласної державної адміністрації. До цього працював у банківській галузі (2004–2006 роки), очолював підприємства в аграрній, транспортній та будівельній галузях (2006–2019 роки).

Цікаво, що у 2006–2019 роках очолював і був співзасновником підприємств в аграрній, транспортній та будівельній галузях: ТОВ "Атлант-транс", ТОВ "Інвесттрейдсервіс", ТОВ "РГС-Логістикгруп", ТОВ "ВВВ Монтаж" та ТОВ "Санако".

Журналісти Bihus.info тоді ще встановили, що фірма "ВВВ Монтаж", що займається будівництвом доріг, за керівництва Коваля вигравала найбільші профільні тендери на Рівненщині. Медійники пов’язували його з тодішнім головою облради Олександром Данильчуком.

У 2023 році призначений на посаду голови Фонду держмайна (ФДМУ). На посаді очільника Фонду держмайна Коваль замінив Рустема Умєрова, який нині обіймає посаду міністра оборони.

У 2024 році Коваль подав заяву по відставку з посади голови Фонду державного майна. Парламент при цьому провалив голосування за його відставку. Зокрема депутати вимагали прозвітувати про роботу та пояснити причини відставки. Втім Рада з другої спроби проголосувала за звільнення Коваля.

Зауважимо, 4 вересня ввечері на засіданні фракції "Слуги народу" за участі президента Володимира Зеленського вирішили щодо ротацій в уряді.

Читайте також:
Уряд перейменував два міністерства
Зеленський зробив кадрові призначення в Офісі президента
Герман Сметанін став новим міністром з питань стратегічних галузей промисловості України
Мінветеранів очолила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова