Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Україна зібрала докази причетності РФ до атаки на Червоний Хрест на Донеччині — ОГП

Нагадаємо, тоді внаслідок атаки загинули троє чоловіків
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Українські правоохоронці зібрали докази того, що вантажівку з працівниками Червоного Хреста на Донеччині обстріляли російські війська. Нагадаємо, тоді внаслідок атаки загинули троє чоловіків.

В Офісі генерального прокурора повідомили, що правоохоронці встановили два місця влучання артилерійських снарядів та одне місце влучання ударного безпілотника. З місця події вилучили уламки згаданих боєприпасів та залишки безпілотного апарату.

І як з'ясувалося, артилерійський обстріл здійснили двома осколково-фугасними артилерійськими снарядами калібру 152-мм та безпілотним баражувальним боєприпасом "Ланцет", що перебуває лише на озброєнні РФ. 

"Снаряди 152-мм використовувалися у тандемі з дроном, який має лазерний далекомір-цілевказівник, і самостійно виявляє та баражує ціль. Це не лише пояснює знайдені на місці події уламки безпілотника "Ланцет", а й вказує на умисний характер атаки на транспортні засоби та персонал Міжнародного комітету Червоного Хреста", — зазначив генеральний прокурор Андрій Костін. 

В Офісі генпрокурора кажуть, що на окупованій території, з якої здійснили постріл, у веденні бойових дій беруть участь: 1065 артилерійський полк 98 повітряно-десантної дивізії та артилерійський підрозділ 200 окремої мотострілецької бригади. Вказані підрозділи мають на озброєнні артилерійські системи для ведення вогню снарядами 152 мм та ударні безпілотники "Ланцет". 

Триває розслідування за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України — порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Нагадаємо, 12 вересня російські війська вдарили по селу Віролюбівка Донецької області. Унаслідок атаки загинули три громадянина України віком 40, 41 та 48 років, які є штатними працівниками Міжнародного комітету Червоного Хреста. Двоє їхніх колег віком 35 та 41 року зазнали уламкових поранень і мінно-вибухових травм.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів