Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Україна обмежує в'їзд для ізраїльтян у відповідь на такі ж дії Ізраїлю

Обмеження стосуються зокрема і паломників
Хасиди в Умані
Джерело: відкриті джерела

Україна обмежує в'їзд для ізраїльтян у відповідь на такі ж дії Ізраїлю, це стосується зокрема і паломників. Про це повідомив український посол Євген Корнійчук.

Нещодавно Ізраїль запровадив обмеження на подорожі українцям: з 1 липня громадяни країн з безвізовим доступом до Ізраїлю, включаючи Україну, повинні подати документи на отримання дозволу ETA-IL на перебування до 90 днів в Ізраїлі. Україна ж у відповідь також вводить візові обмеження для громадян Ізраїлю.

"У відповідь Україна запровадить аналогічні вимоги для громадян Ізраїлю, зокрема паломників. У Києві розглядають специфіку цих електронних віз. Ця взаємна акція вплине на тисячі релігійних паломників, які щорічно відвідують Україну", – повідомив український посол Євген Корнійчук.

Він додав, що Україна та Ізраїль мають тісні зв'язки з моменту створення безвізової політики у 2010 році. Однак останні дії Ізраїлю, такі як обмеження українських біженців та відмова у в'їзді багатьом українцям, напружили ці відносини. Остання вимога ефективно завершує безвізовий режим.

Також посол наголосив, Україна залишається відкритою до діалогу з Ізраїлем для обговорення та перемовин стосовно цих змін у політику подорожей на користь обох країн.

В Україну, зокрема до Умані, щороку з'їжджаються тисячі паломників для святкування Рош га-Шана – єврейського Нового року. Після таких святкувань уманці не в захваті, адже на вулицях міста стоїть галас, іноді стаються конфлікти, а найгірше – багато сміття, яке хасиди кидають де прийдеться.

Читайте також:
Ізраїль вдарив по центру Бейрута, там є загиблі
Ізраїль оголосив генсека ООН персоною нон грата
Ізраїль вночі завдав ударів по об’єктах "Хезболли" в Бейруті
Іран запустив понад сотню ракет по Ізраїлю