Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

Ізраїль вночі завдав ударів по об’єктах "Хезболли" в Бейруті

За даними Міністерства охорони здоров'я Лівану, там загинули 55 людей, а 156 отримали поранення
Джерело: Міноборони Ізраїлю

Після атаки Ірану на Ізраїль ЦАХАЛ завдав ракетних ударів по об'єктах "Хезболли" в Бейруті. Про це йдеться в повідомленні Армії оборони Ізраїлю. Також про це пише CNN.

Спочатку ЦАХАЛ закликав евакуюватися мешканців кількох кварталів та будинків у південних передмістях Бейрута. Ліванців попередили, що вони знаходяться поблизу "небезпечних об'єктів, що належать "Хезболлі", проти яких Сили оборони незабаром вживуть рішучих заходів".

Зазначається, удари завданні по цілях, які Армія оборони Ізраїлю вважає стратегічними для "Хезболли". Як повідомили в Міністерстві охорони здоров'я Лівану, за останні 24 години внаслідок ізраїльських авіаударів по Лівану загинули 55 людей, ще 156 отримали поранення. Там додають, із загальної кількості жертв 22 особи загинули та 47 отримали поранення у місті Набатія.

Реакція США

Радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван під час брифінгу заявив, що збройні сили Сполучених Штатів Америки співпрацювали з Армією оборони Ізраїлю, коли Тегеран випустив майже 200 балістичних ракет. Есмінці військово-морських сил США приєдналися до ізраїльських підрозділів протиповітряної оборони, щоб збивати іранські ракети.

"Очевидно, що це значна ескалація з боку Ірану, важлива подія і не менш важливо, що ми змогли разом з Ізраїлем створити ситуацію, в якій, наскільки нам відомо наразі, ніхто не загинув під час цієї атаки. Зараз ми подивимося, які відповідні наступні кроки полягають у забезпеченні, перш за все американських інтересів, а потім сприяння стабільності в максимально можливому ступені, коли ми рухаємося вперед", – зазначив радник Білого дому.

Нагадаємо, 1 жовтня ввечері, згідно з різними даними, Іран планував запустити близько 240–250 ракет по Ізраїлю.

Читайте також:
Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними "Орлани"?
Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці
Україна застосовує найновіші танки у Курській області, – Forbes
Ізраїль вдарив по центру Бейрута, там є загиблі