Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

У США стартують навчання з ядерного командування та управління

До навчань будуть залучені партнери Сполучених Штатів
Джерело: Стратегічне командування США

У США 11 квітня розпочинаються щорічні навчання Global Thunder з ядерного командування та управління. Як інформує стратегічне командування Штатів, ці навчання не є відповіддю на дії будь-якої країни чи інших учасників.

Як проходитимуть цьогорічні навчання

"Стратегічне командування США має глобальні обов’язки, визначені Планом єдиного командування, які включають стратегічне стримування, ядерні операції, спільні операції з використанням електромагнітного спектру, глобальний удар, протиракетну оборону, а також аналіз і цілевказування", – йдеться у повідомленні.

До нинішніх навчань Global Thunder 23 (GT23) Сполучені Штати залучать ключових осіб союзників і партнерів у тому числі з Великої Британії. Вони інтегруватимуться у команди вищого керівництва та працюватимуть у широкому спектрі сфер, пропонуючи підтримку політики та оперативне розуміння.

Також до навчань будуть залучені й усі відомства Стратегічного командування США. Метою GT23 є посилення ядерної готовності та забезпечення безпечних, безпечних і надійних сил стратегічного стримування.

Зазначається, що під час навчань, як і кожного року, буде збільшена кількість польотів бомбардувальників.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року НАТО і Росія майже одночасно провели навчання з ядерного стримування. Перед тим РФ провела ядерні навчання "Гром" у лютому 2022 року – менш ніж за тиждень до повномасштабного вторгнення в Україну.

Зазначимо, що Сполучені Штати Америки припинили ділитися з Росією даними про свої ядерні сили у відповідь на вихід Москви з Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь.

Читайте також:
Військова допомога від США дозволить Україні контрнаступати у 2025 році, - радник Байдена
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері
Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон