Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, – Макрон

Президент Франції зазначив, що стосовно Росії потрібно зберігати "стратегію невизначеності"

Макрон

Джерело: CNN

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що його стратегія працює, якщо в Росії схвильовані можливим відправленням західних військ в Україну. Про це він сказав в інтерв'ю La Tribune.

Французький лідер зазначив, що стосовно Росії потрібно зберігати "стратегію невизначеності", тобто не розкривати плани. Заяви Макрона про те, що він не виключає відправлення військ в Україну, є частиною цієї стратегії.

Президент наголосив, що безпеку європейців поставлено на карту в Україні.

"Якщо Росія переможе, наступної секунди безпека більше не буде можливою ні в Румунії, ні в Польщі, ні в Литві, ні вдома. Діапазон російських балістичних ракет покриває нас усіх", – уточнив він.

Новини за темою: Запаси ППО, ініціатива Макрона та інше: Зеленський дав нове інтерв'ю

Щодо реакції Макрона на погрози Кремля щодо введення військ в Україну, то французький президент зрадів цьому, пояснивши, що "хвилювання Росії показує, що ми маємо рацію, не закриваючи жодних дверей".

"В іншому разі це означає, що ми погоджуємося відмовитися від міжнародного порядку, заснованого на законі, а отже, від миру і безпеки", – наголосив французський лідер.

Ініціатива Макрона

Як відомо, раніше цього року Еммануель Макрон під час зустрічі з лідерами країн ЄС у Парижі сказав журналістам, що не відкидає можливість відправки військ в Україну.

Варто зазначити, що на тлі заяв французського лідера європейські країни розділилися на два табори: частина – підтримала його ідею, частина – ні. Найбільшим противником цього плану виявився канцлер Німеччини Олаф Шольц. У Кремлі ж назвали ідею Макрона "небезпечною".

Водночас президент України Володимир Зеленський заявив, що закликати іноземних військових брати участь у бойових діях на фронті ризиковано. Однак західні війська можуть приїхати в Україну для тренування бійців ЗСУ, а також допомогти ремонтувати західну військову техніку.

При цьому нещодавно Макрон зазначив, що не змінив думки про введення військ в Україну, якщо російська армія прорве фронт, а українська сторона подасть відповідний запит.
Читайте також:
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам