Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

У шкільному підручнику з української мови надрукували карту України без Криму

Новий підручник отримали учні сьомих класів
Джерело: відкриті джерела

Учні українських шкіл у сьомих класах отримали підручник з картою України без окупованого Криму. У книзі надрукували піктограму, де зображена мапа України, однак на ній відсутній тимчасово окупований півострів. Про це розповіла літературна критикиня, книжкова оглядачка Тетяна Гонченко.

відкриті джерела

"Вгадайте, звідки ця карта України без Криму? У шкільних підручниках з української мови для 7 класу (авт. Онатій А. В., Ткачук Т. П. – ред.). Це надруковано прямо поруч з текстом гімну України. Переконатися можна ось тут в електронній версії на сайті Інституту модернізації змісту освіти. Надруковані ці підручники в 2024 році. Рекомендовані Міністерством освіти і науки України", – зазначає вона.

Після появи цього допису співавторка підручника Анастасія Онатій заявила у себе в Фейсбуці, що карта України без Криму з'явилася у посібнику "через прикру неуважність" й запропонувала колегам-освітянам, які отримають її підручник, проводити на уроках флешмоб "Домалюй Крим". Пропонують приділити 10–15 хвилин на уроці української мови, щоб обговорити цю помилку зі школярами й домалювати Крим у піктограмі на сторінці 3.

відкриті джерела

Згодом в електронній версії підручника піктограму виправили.

відкриті джерела

Нагадаємо, в ефірі телемарафону "Єдині новини" 16 січня показали карту Росії з приєднаним до її складу анексованим українським Кримом.

Читайте також:
У школах Львова посилюють заходи безпеки через ймовірну загрозу терактів
В Україні створили мобільний застосунок для школярів "Рятівничок"
Гранти для навчання студентів уже доступні в "Дії": Як оформити заявку та скільки можна отримати коштів?
Дитина має відчувати себе вільно, – міністр освіти висловився про скасування шкільної форми