Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

У Києві школи без укриттів можуть відправити на дистанційне навчання

У Києві скликали Раду оборони, де зокрема обговорили початок навчального року у столиці
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У Києві провели засідання Ради оборони, на якому розглянули питання навчального процесу у школах. Зокрема йшлося про форми та формати освітнього процесу у закладах освіти у новому навчальному році. Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

На засіданні ухвалили рішення, що основною формою навчання для усіх закладів освіти буде очна форма. Але в окремих випадках також можуть бути застосовані дистанційна, змішана та інші форми, передбачені законодавством України.

"Обов’язково при очній формі навчання має бути гарантована наявність укриттів", – зазначили в КМВА.

Також Рада оборони порушила питання щодо забезпечення всіх закладів освіти незалежними джерелами живлення електроенергією для забезпечення безперервного та якісного освітнього процесу

Варто нагадати, що з 24 лютого 2022 року Росія зруйнувала чи пошкодила в Україні кожну сьому школу. 3798 закладів освіти пошкоджено, 365 із них зруйновано. У зв’язку з цим 900 тисяч школярів змушені перейти на дистанційне навчання.

Цього року країна виділила 2,5 млрд гривень для будівництва укриттів.  У 2023 році місцеві бюджети витратили на облаштування укриттів 1,1 млрд гривень із передбачених 1,5 млрд гривень, або 73,7 % розподіленого обсягу.

А міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що в Україні з 19 жовтня 2023 року розпочав роботу портал "Залізне укриття", де буде представлено інформацію щодо приведення до ладу укриттів.

Цього року навчальний рік у школах розпочнеться у понеділок, 2 вересня. А завершиться 30 червня 2025 року.

Читайте також:
Дитина має відчувати себе вільно, – міністр освіти висловився про скасування шкільної форми
Освітній омбудсман заявив про неприпустимість вимог до шкільного одягу дітей чи примусу до форми
У шкільному підручнику з української мови надрукували карту України без Криму
РФ пошкодила в Україна понад 3700 шкіл, ще майже 400 вщент зруйновано