Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення

Також у місті розширюватимуть мережу підземних закладів культури
Ілюстративне фото
Джерело: Харківська міська рада

У Харкові з'являться операційні та реанімаційні приміщення під землею. Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

За його словами, такі реанімаційні та операційні відділення будуть створені на базі низки медичних закладів міста.

"Ми працюємо разом з Міністерством охорони здоров'я щодо створення реанімаційних та операційних під землею на базі наших лікувальних закладів", - зазначив Терехов.

Також Терехов повідомив, що в Харкові продовжать розширювати мережу підземних закладів культури. За його словами, на це є відповідний запит від харків'ян.

"У нас уже працюють установи, які показують вистави під землею, і ми масштабуємо цей досвід. Бо є запит на вистави, на живе спілкування в безпечному просторі. Важливо, щоб культурне життя не зупинялося", - наголосив очільник Харкова.

Що ще працює у Харкові під землею?

На початку квітня у Харкові завершили будівництво першої підземної школи. Зазначалося, що приміщення має 20 класних кімнат та розраховане на прийом 900 учнів у дві зміни.

Як зазначав Ігор Терехов, набір учнів на наступний навчальний рік майже завершено. Цьогоріч школа готується прийняти 600 дітей.

Також у місті відкрили перший в Україні сервісний центр МВС в укритті.

Там облаштували зону очікування та робочі місця і перевезли все необхідне обладнання, оргтехніку та встановили телекомунікаційну мережу.

В сервісному центрі працюють вісім адміністраторів. Громадяни можуть отримати чи обміняти посвідчення водія, зареєструвати чи перереєструвати транспортний засіб та отримати низку інших послуг.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів