Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

У Бердянську ліквідували суддю-зрадника Ломейка

Автомобіль, в якому він перебував, вибухнув поблизу порту
Ломейко – суддя Чернігівського районного суду Запорізької області, який залишився в окупованому Бердянську та пішов на співпрацю з РФ
Джерело: відкриті джерела

В тимчасово окупованому Бердянську на Запоріжжі знайшли мертвим суддю-зрадника Віталія Ломейка. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

"2 жовтня 2024 року біля шостого будинку на вулиці Українських партизан (до декомунізації – Красних партізан) у мікрорайоні Лиски неподалік порту в тимчасово окупованому Бердянську вибухнув автомобіль, в якому перебував зрадник Віталій Ломейко", – йдеться в публікації.

Що відомо про Ломейка?

Ломейко – суддя Чернігівського районного суду Запорізької області, який залишився в окупованому Бердянську, порушив присягу в умовах війни та свідомо й добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками.

"Доля Віталія Ломейка, який причетний до репресій українців в окупації та воєнних злочинів, – нагадування усім зрадникам, що прислужування катам українського народу небезпечне для здоровʼя і життя", – наголосили в ГУР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні громадян, які працювали у незаконних органах, утворених російськими окупантами на тимчасово захоплених територіях, хочуть позбавити пенсій.

Ба більше, частина таких осіб вже оголошена у розшук і на них вже чекає покарання. Загалом торік у розшук подали понад сім тисяч осіб. Колаборанти із них складали 21,7%. У топі причин, через які людину можуть внести у розшук, також крадіжки – 18,2%, державна зрада – 5,3% та шахрайство – 4,8%.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід