Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Трамп випереджає Байдена у штатах, що "коливаються", – опитування

51% респондентів вважають, що економіка США була на вищому рівні за президентства Трампа
Дональд Трамп і Джо Байден
Джерело: відкриті джерела

Колишній президент США Дональд Трамп випереджає чинного лідера держави Джо Байдена у штатах, що "коливаються", і в Північній Кароліні. Ці штати є ключовими для перемоги на президентських виборах 2024 року. Про популярність кандидатів свідчать результати опитування компанії Morning Consult, передає "Інтерфакс-Україна".

Якби президентські вибори пройшли сьогодні у штатах, що "вагаються", а також у Північній Кароліні, у середньому 48% респондентів проголосували б за Трампа, 44% – за Байдена. У Мічигані Байден випереджає Трампа з невеликим відривом. Там 46% респондентів проголосували б за Байдена, 45% – за Трампа.

Голоси виборців з Невади розділилися порівну: 47% проголосували б за Трампа, стільки ж – за Байдена. 51% опитаних вважають, що економіка Сполучених Штатів була на вищому рівні за президентства Трампа. 36% впевнені, що стан економіки за президентства Байдена кращий, ніж за Трампа. 46% респондентів вважають, що Байден краще бореться з проблемами зміни клімату. 30% опитаних сказали, що довірили б такі проблеми Трампу.

Опитування проводили в період із 7 до 13 травня серед 4962 зареєстрованих виборців штатів, що "вагаються", – це Пенсільванія, Аризона, Мічиган, Джорджія, Вісконсин і Невада, а також Північна Кароліна. У штатах, що "вагаються", шанси на перемогу є й у республіканців, і в демократів. Голосування у цих штатах великою мірою визначають результат виборів.

За словами західних аналітиків, є підстави вважати, що риторика кандидата в президенти Сполучених Штатів Дональда Трампа щодо України – це більше політичні заяви, ніж план дій. Адже у 2017–2021 роках він не пішов на жодні поступки щодо української території та не визнав анексію Криму Росією. Трамп також направив Україні летальну військову допомогу, зокрема протитанкові ракети Javelin.

Нагадаємо, на 5 листопада 2024 року в США заплановані чергові президентські вибори. Головними кандидатами є чинний президент Джо Байден і лідер Республіканської партії, президент у 2016–2020 роках Дональд Трамп.

До речі, лідер Сполучених Штатів Америки Джо Байден і експрезидент Дональд Трамп домовилися провести дебати. Мають бути два раунди: перший з яких 27 червня, а другий – 10 вересня.

22 травня цього року Трамп втрапив у скандал через відео, опубліковане в соцмережі Truth Social, яке містило згадку про "об'єднаний Рейх".

Читайте також:
Україна не готова на компроміс. Єрмак відповів на заяву Трампа про швидке припинення війни
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія
Байден може вийти з президентських перегонів, якщо на це вплине його найближче оточення, – ЗМІ
Байден не збирається зніматися з президентських перегонів, попри результати дебатів проти Трампа