Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США

Він заявив, що в разі перемоги хоче створити "комісію з ефективності держуправління"
Ілон Маск та Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки від республіканців Дональд Трамп заявив, що у разі своєї перемоги запрошує мільярдера і власника соцмережі X (Twitter) Ілона Маска на роботу у Білий дім, повідомляє Axios.

Трамп розповів, що має намір створити "комісію з ефективності держуправління". Вона вестиме повний фінансовий аудит та аудит ефективності роботи федерального уряду США.

Це комісія, яку й має очолити Маск, після аудиту має надати рекомендації щодо "радикальних реформ", додав Трамп. Ідею створити подібний орган сам мільярдер запропонував кандидату в президенти під час інтерв’ю у соцмережі X у серпні. При цьому Маск пообіцяв, що працюватиме безоплатно.

Старший радник передвиборчої кампанії Трампа Браян Г’юз визнав, що в промові експрезидента майже не йшлось про те, як "комісія з ефективності держуправління" могла б працювати. Але він додав, що слова Трампа є "підтвердженням того, що йому подобається ця ідея і він буде працювати з Маском та іншими, щоб переконатися, що вона буде втілена в життя".

Раніше повідомлялося, що Ілон Маск виділятиме щомісяця 45 млн доларів на "Американський коаліційний виборчий комітет" (America PAC), який підтримує Дональда Трампа у його президентській кампанії. Також ЗМІ писали, що Ілон Маск пожертвував кошти до фонду America PAC у рамках підтримки кандидата в президенти США Дональда Трампа.

Читайте також:
Новий замах на Трампа: Що відомо про стрілянину біля гольф-клубу, де перебував колишній президент США
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості
Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому
Дональд Трамп не збирається брати участі у ще одних дебатах із Камалою Гарріс