Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Суд арештував активи братів Медведчука і Козака майже на 400 млн гривень

Активи передали до АРМА
Арештовано майно братів Медведчука та Козака
Джерело: СБУ

Арештовано додаткові активи, які належать братам екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Йдеться про землю, корпоративні права, майнові комплекси і автотранспорт чотирьох підприємств у Львові загальною вартістю майже 400 млн гривень. Серед арештованого майна – завод з виробництва бетону та будівельна компанія. Таким чином в управлінні держави додатково перебуватимуть понад 10 тис. кв. м нерухомості та більше ніж 70 одиниць автотранспорту і будівельної техніки компаній Сергія Медведчука та Богдана Козака.

СБУ

СБУ

СБУ

СБУ

Активи передали до АРМА.

До цього суд наклав арешт на корпоративні права та майнові комплекси, що належали рідним братам колишніх нардепів-зрадників Віктора Медведчука і Тараса Козака – Сергію і Богдану, 28 червня.

Передісторія

10 червня вказані брати екснардепів заочно отримали підозри від Служби безпеки України.

Слідство встановило, що протягом 2017–2023 років за вказівками Сергія Медведчука і Богдана Козака топменеджмент заводу проводив фінансові махінації та умисно виводив у "тінь" мільйони гривень. Виявилося, що до державного бюджету не надійшло понад 75 мільйонів гривень податків.

А кошти взагалі спрямовували для фінансування війни Росії проти України. Для цього так звані діячі придумали схему, де директор і бухгалтер компанії вносили недостовірні відомості до фінансово-звітної документації.

Згодом експертиза підтвердила факти завдання державі збитків на мільйони гривень та привласнення цих грошей на користь фігурантів.

До речі, нині всі четверо – Віктор, Сергій Медведчуки та Тарас і Богдан Козаки переховуються за межами України й здійснюють підривну діяльність на користь Росії.

Варто нагадати, що Кабмін дозволив Агентству з розшуку та менеджменту активів продавати арештоване за кордоном майно Віктора Медведчука. Наприклад, тепер можуть продати яхту екснардепа орієнтовною вартістю 200 млн євро. Судно вже передали на продаж з Хорватії в Україну.

Наразі обидва фігуранти переховуються за кордоном. 

Читайте також:
Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ
Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків
Україна просить Інтерпол допомогти затримати нардепа Дмитрука
Про податки, корупцію, гральний бізнес та боротьбу з тіньовою економікою. Розмова з нардепкою від "ЄС" Ніною Южаніною