Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

США ввели санкції проти російських розвідників, які намагалися втрутитися в американські вибори

Під обмеження потрапили два співробітники ФСБ РФ
Джерело: AP photo

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти російських розвідників, які хотіли вплинути на американські вибори. Про це інформує The Guardian.

Як розповіли в міністерстві, обмеження ввели проти 31-річного Єгора Попова і 49-річного Олексія Суходолова – співробітників російської Федеральної служби безпеки.

За даними Вашингтона, вони працювали над підривом демократичних процесів у Сполучених Штатах Америки та інших країнах за допомогою мережі спільників. Зокрема, Попов і Суходолов працювали з росіянином Олександром Іоновим, якого Мін'юст США торік звинуватив у багаторічній роботі з використання політичних груп у Флориді, Джорджії та Каліфорнії для втручання у вибори.

"Сполучені Штати не потерплять загроз нашій демократії, і сьогоднішні дії ґрунтуються на підході всього уряду до захисту нашої системи представницького правління", – сказав представник міністерства Брайан Нельсон.

При цьому на які саме вибори намагалися вплинути росіяни, не уточнюється.

Як відомо, у 2022 році у США проходили вибори до Конгресу. Тоді видання The New York Times повідомляло, що Росія намагалася вплинути на результати за допомогою ботоферм.

Там зазначали, що таким чином Москва хотіла дискредитувати репутацію президента Джо Байдена та представників Демократичної партії.

Новини за темою: Євросоюз оприлюднив 11-й пакет санкцій проти Росії: Що у нього увійде
Читайте також:
США направляють до Пекіна делегацію для обговорення китайського експорту, – ЗМІ
Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН
Загальні втрати України та РФ у війні сягнули мільйона осіб, – WSJ
Meta заблокує доступ для RT та інших державних ЗМІ Росії