Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

США ввели нові антиросійські санкції: До списку потрапили понад 100 компаній і фізосіб

Обмеження стосуватимуться понад десятка транснаціональних мереж, які допомагають Москві, зокрема з постачанням зброї

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки оголосило про нові санкції проти понад ста фізичних і юридичних осіб, причетних до ухилення від антиросійських обмежень. Про це йдеться в повідомленні американського Мінфіну.

Так, нові штрафні заходи США стосуються понад десятка транснаціональних мереж, які зокрема беруть участь у закупівлі озброєнь і техніки для Росії, сприяють ухиленню від санкцій і підтримують російську військово-промислову базу.

Як зазначається, одна з таких мереж сприяла закупівлі Росією боєприпасів у Туреччині та координувалася громадянином Італії Джуліо Сфольетті. Інша – через компанії в Туреччині, Франції та Гонконгу імпортувала компоненти для підсанкційного російського "Промтеха".

Новини за темою: В Україні пропонують заборонити сайти і програми, розробники яких перебувають під санкціями

Крім того, у Швейцарії та Ліхтенштейні було виявлено мережі, які дозволяли російським олігархам приховувати свої інвестиції в іноземні підприємства через трастові фонди, а також закуповувати для Москви напівпровідники.

Також під санкції Сполучених Штатів потрапив італійський виробник верстатів Fagima, який співпрацював із російським агентом із закупівель Дмитром Аліхановим, уже внесеним до американського чорного списку.

Варто зазначити, що в списку також є компанії з ОАЕ, які допомагали РФ торгувати російським золотом, і низка китайських компаній, причетних до імпорту підсанкційних товарів у Росію.

Новини за темою: Словаччина та Угорщина просять ЄС переконати Україну скасувати санкції проти "Лукойла": Погрожують припиненням постачання електрики

Мінфін США також викрив мережу компаній, яку РФ створила для сприяння своїм хакерам, які потрапили під американські санкції ще 2018 року.

Нагадаємо, з моменту, коли Сполучені Штати Америки та Європейський Союз заборонили експорт своїх банкнот до РФ (з березня 2022 року), держава-агресорка отримала від Об'єднаних Арабських Еміратів та Туреччини понад 2 млрд у доларах та євро.

А ще країна походження більш ніж половини загальної суми не була вказана в документах. Видання зазначає, що саме ОАЕ та Туреччина не запровадили обмежень на торгівлю з Росією.

Читайте також:
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg
Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ
Новий замах на Трампа: Що відомо про стрілянину біля гольф-клубу, де перебував колишній президент США
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості