Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

СБУ викрила Житомирську компанію на продажі українських ліків до російських шпиталів

Українські медикаменти надходили до росіян через закордонні фірми
Джерело: СБУ
У Житомирській області директора однієї з фармацевтичних компаній підозрюють у продажі українських ліків до військових шпиталів Росії. Про це повідомляє пресслжуба Служби безпеки України.

За даними слідства, до лютого 2022 року компанія офіційно експортувала свою продукцію до РФ. Бізнес-партнером української фірми в Росії була установа, яка виконує державні замовлення російського Міністерства оборони.

Після початку повномасштабного вторгнення і запровадження санкцій проти РФ менеджмент українського підприємства вирішив розробити механізм обходу обмежень, зазначають правоохоронці.

Для цього залучили низку підконтрольних комерційних структур на Близькому Сході та в ЄС.

Спочатку українські медикаменти надходили на адреси цих закордонних фірм, які змінювали їхні товарно-транспортні накладні та переправляли фактичним замовникам з РФ.

Серед основних товарів нелегального експорту були знеболювальні засоби, які росіяни використовували на тимчасово окупованій території України для лікування своїх поранених солдатів.

Новини за темою: СБУ звинуватила Шарія у допомозі ФСБ з постановочними відео з допитів українських полонених. Блогер відповів

СБУ задокументували спробу незаконного переправлення до росії майже 300 кг медзасобів.

Під час обшуків в офісах та виробничих приміщеннях української фармкомпанії правоохоронці виявили комп’ютери із доказами незаконної діяльності, контракт з фактичним російським покупцем медпрепаратів та російські сертифікати відповідності на медикаменти.

Яким буде покарання? 

Директору українського підприємства повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу — тримання під вартою.

 
Читайте також:
Посадовець "Укренерго" випрадовував злочини росіян і заперечував українську державність. Тепер йому загрожує до восьми років тюрми
"Навчали" фейкових студентів: В Україні викрито ще три схеми для ухилення від служби
"Кріт" з ДПСУ, якого завербувала ФСБ, отримав 15 років в'язниці
Затримано групу підлітків, які на замовлення РФ палили об'єкти "Укрзалізниці"