Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50

Затримано групу підлітків, які на замовлення РФ палили об'єкти "Укрзалізниці"

Злочини здійснювались у Чернігівській області
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки України разом з поліцією нейтралізувала групу неповнолітніх підпалювачів, які на замовлення російських спецслужб знищували релейні шафи "Укрзалізниці" у Чернігівській області. 

Спецслужби РФ діяли через 15-річного мешканця Ніжинського району – він активно шукав "легкого заробітку" через Telegram-канали. За інструкцією ворога фігурант залучив до діяльності двох однокласників й ще одного неповнолітнього знайомого.

"Для виконання ворожих завдань підлітки спочатку встановлювали геолокації залізничного обладнання, а потім підпалювали його за допомогою легкозаймистої суміші. У такий спосіб вони пошкодили релейну шафу, яка відповідає за безпечний рух поїздів на стратегічно важливій ділянці залізниці", – пише СБУ.

Чотирьох підпалювачів було затримано по гарячих слідах. Затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України – диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. Їм загрожує довічне ув'язнення. Нині усі четверо перебувають під вартою.

Нещодавно правоохоронці затримали ще п’ятьох підозрюваних у підпалах на замовлення спецслужб РФ. Фігурантів завербували ворожі агенти через Telegram-канали. Вони підпалювали автомобілі Сил безпеки та оборони України і об’єкти "Укрзалізниці" в Одесі й на Київщині. За скоєне їм загрожує довічне позбавлення волі.

Теги: СБУ
Читайте також:
Посадовець "Укренерго" випрадовував злочини росіян і заперечував українську державність. Тепер йому загрожує до восьми років тюрми
"Навчали" фейкових студентів: В Україні викрито ще три схеми для ухилення від служби
"Кріт" з ДПСУ, якого завербувала ФСБ, отримав 15 років в'язниці
Хотів скоригувати вогонь по своєму підрозділу: СБУ затримала ще одного "крота" російських спецслужб