Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

РФ готується до ударів по українській ядерній інфраструктурі, – "Енергоатом"

Російські дрони пролетіли над Південноукраїнською АЕС

Південноукраїнська АЕС

Джерело: відкриті джерела

В ніч з 6-го на 7 жовтня два російських БпЛА були зафіксовані поруч з промисловим майданчиком Південноукраїнської АЕС. Відстань прольоту "Шахедів" від ядерних об'єктів становила менше ніж 10 км. Про це йдеться у повідомленні "Енергоатому".

Випадки фіксації російських беспілотників останнім часом кратно збільшилися, що може свідчити про підготовку РФ до ударів по українській ядерній інфраструктурі, стверджують у компанії.

Там наголошують, "Енергоатом" надає інформацію про кожен такий факт відповідним установам для направлення Міністерством закордонних справ України ноти до Міжнародного агентства з атомної енергії та інформування вітчизняних і міжнародних організацій.

"Країна-агресорка робить ці кроки абсолютно усвідомлюючи можливі наслідки. Це ядерний тероризм і залякування всього світу радіаційною аварією", – наголосив керівник "Енергоатому" Петро Котін.

Нагадаємо, росіяни уже давно використовують дрони-камікадзе над ядерними реакторами тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції.

Наприкінці вересня 2024 року одна з підстанцій біля контрольованої РФ Запорізької атомної електростанції, імовірно, зазнала атаки дроном. Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії заявили, що почули вибухи.

Через кілька днів РФ атакувала підстанцію на Запорізькій атомній електростанції. Через це знеструмлено одну з ліній живлення окупованої Запорізької АЕС. Станція знову опинилася на межі блекауту.

Теги: АЕС
Читайте також:
Над Хмельницькою АЕС збудують захисні споруди вартістю майже два мільярда гривень
Якщо відключиться бодай одна АЕС, Україні загрожує три-п'ять днів блекауту, – Харченко
Показово, але з прихованими деталями: Лише після виступу Зеленського в ООН "Енергоатом" нарешті замовив захист Рівненської АЕС
Дуда пропонує втрутитися, якщо Росія атакує українські АЕС