Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Росіяни, ймовірно, розстріляли трьох українських військовополонених на Торецькому напрямку

Вороги поклали українських воїнів обличчям на землю, після чого майже відразу розстріляли в спину
Торецьк. Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Російські окупанти, ймовірно, розстріляли трьох українських військовополонених на Торецькому напрямку. Правоохоронці почали досудове розслідування, повідомили в пресслужбі Донецької обласної прокуратури.

Прокурори наголошують, що Збройні сили РФ систематично й цинічно порушують норми міжнародного гуманітарного права.

А 3 вересня в Telegram оприлюднили інформацію щодо ймовірного розстрілу представниками ЗС РФ українських військовослужбовців.

У повідомленні зазначено, що троє військових однієї з бригад ЗСУ вийшли з підвалу будинку з піднятими руками, коли до них майже впритул підібралися загарбники. Вороги поклали українських воїнів обличчям на землю, після чого майже відразу розстріляли в спину.

"Умисне вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин. Наразі поширені дані перевіряють", – розповідають правоохоронці.

Тож нині проводять низку слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення усіх обставин вказаної події.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Новини за темою: У мережі з'явилось фото з тілом, ймовірно, українського полоненого без голови та кінцівок: Омбудсмен відреагував

Страти українських військовополонених

Від початку повномасштабного вторгнення (станом на червень, – ред.) російські загарбники стратили щонайменше 61 українського військовополоненого. Про підозри у цій справі наразі повідомлено лише чотирьом росіянам, винесено один вирок суду.

Генпрокурор Андрій Костін заявляв, що понад 2200 українських військових, які перебували в російському полоні, піддавались тортурам – окупанти катують їх, утримують у нелюдських умовах, морять голодом, відмовляють у медичній допомозі, б’ють за українську мову та вдаються до інших способів фізичного насильства.

Також, за даними міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch, з грудня 2023 року по травень 2024 російські загарбники, ймовірно, стратили щонайменше 15 українських військовослужбовців при спробі здатися в полон.

Взимку цьогоріч росіяни розстріляли українських військових, які здавалися в полон. Черговий воєнний злочин трапився 24 лютого 2024 року в Бахмутському районі.

І в червні російські окупанти жорстоко вбили українського воїна в Донецькій області – йому відрізали голову.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP