Втрати росіян: 6 3 9 4 8 0 (+1340)
USD
НБУ
41.44
Готівка
41.65
EUR
НБУ
46.24
Готівка
46.60

РНБО зробила офіційну заяву про обмеження роботи Telegram

Це рішення носить рекомендаційний характер
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

РНБО рекомендує обмежити використання функції месенджера Telegram для службового листування зі службовою метою та на службових пристроях. Це рішення прийнято на засіданні Національного координаційного центру кібербезпеки (НКЦК).

РНБО заявляє, що воно носить рекомендаційний характер для Уряду, проте не стосується офіційних тelegram-каналів органів державної влади.

Раніше начальник ГУР МО України Кирило Буданов заявив, що у російських спецслужб є доступ до особистого листування користувачів Telegram, навіть видалених повідомлень, а також їх персональних даних. Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони назвав месенджер Telegram загрозою національній безпеці України

А представники СБУ та Генштабу наголосили, що Telegram активно використовується ворогом для кібератак, розповсюдження фішингу та шкідливого програмного забезпечення, встановлення геолокації користувачів, корегування ракетних ударів тощо.

За даними опитування, всього 9% респондентів проголосували за повну заборону Telegram в Україні. Водночас 26% опитаних виступили за повну незалежність месенджера. 

Теги: Telegram
Читайте також:
Українським держслужбовцям та військовим обмежили використання Telegram
Як українці поставляться до заборони Telegram, – опитування
Буданов вважає Telegram загрозою національній безпеці України
У Франції затримали засновника Telegram Павла Дурова, йому загрожує до 20 років тюрми