Втрати росіян: 6 3 9 4 8 0 (+1340)
USD
НБУ
41.44
Готівка
41.65
EUR
НБУ
46.24
Готівка
46.60

Українським держслужбовцям та військовим обмежили використання Telegram

У російських спецслужб є доступ до особистого листування користувачів Telegram, навіть видалених повідомлень, а також їх персональних даних
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) прийняв рішення обмежити використання Telegram в органах державної влади, військових формуваннях, на об'єктах критичної інфраструктури. Про це інформує Рада національної безпеки і оборони України у Facebook.

Начальник ГУР МО України Кирило Буданов заявив, що у російських спецслужб є доступ до особистого листування користувачів Telegram, навіть видалених повідомлень, а також їх персональних даних.

А представники СБУ та Генштабу наголосили, що Telegram активно використовується ворогом для кібератак, розповсюдження фішингу та шкідливого програмного забезпечення, встановлення геолокації користувачів, корегування ракетних ударів тощо.

"З метою мінімізації цих загроз було прийнято рішення щодо заборони встановлення та використання Telegram на службових пристроях працівників органів державної влади, військовослужбовців, працівників сектору безпеки і оборони, а також підприємств – операторів критичної інфраструктури", – йдеться в публікації.

Чи стосується це персональних смартфонів?

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко роз'яснив, що йдеться лише про службові пристрої. Рішення не стосується персональних смартфонів.

Якщо простими словами, державні службовці, військові, співробітники критичної інфраструктури не мають використовувати Telegram на службових комп’ютерах.

Читайте також:
П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру
Численні забої голови і тіла: В Івано-Франківську троє молодиків побили військового
Побиття ветерана на Черкащині: Підозрюваного взяли під варту
Уряд затвердив порядок надання статусу учасника бойових дій в автоматичному режимі