Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Про причину авіакатастрофи F-16 повідомлять найближчим часом, – Сирський

Головком ЗСУ переконує, що всі пілоти, які сіли за штурвал американських винищувачів, добре підготовлені
Олександр Сирський
Джерело: Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський

Уже незабаром стануть відомі результати розслідування щодо падіння літака F-16 в Україні, яке сталося наприкінці серпня. Про це в інтерв'ю CNN заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

За його словами, пілоти F-16 були професіоналами. Вони проходили підготовку в навчальних закладах союзників Києва й загалом для цієї справи були відібрані найкращі пілоти, які вже мали досвід ефективного використання літаків.

Сирський нагадав, що спеціальна комісія Міністерства оборони проводить розслідування щодо авіакатастрофи з F-16 й очікує, що результати стануть відомі вже найближчим часом.

"Я думаю, що результати розслідування будуть відомі всім найближчим часом. І, з одного боку, ми не збираємося це приховувати, а з іншого – ефективність застосування цих літаків доведена результатами – знищенням парою F-16 чотирьох крилатих ракет, тому це, безумовно, посилить нашу обороноздатність в першу чергу в боротьбі з ворожими крилатими ракетами", – додав головнокомандувач.

Падіння F-16

В Україні під час масованої ракетної атаки 26 серпня розбився винищувач F-16. Тоді українські військові повідомили, що загинув пілот Олексій Месь.

У ЗМІ з'явилася інформація, що F-16 помилково збили системою ППО Patriot. При цьому видання The New York Times з посиланням на американських посадовців заявило, що ця версія не відповідає дійсності.

Згодом 30 серпня президент Володимир Зеленський звільнив Миколу Олещука з посади командувача Повітряних сил ЗСУ. Після цього міністр оборони Рустем Умєров сказав, що звільнення Миколи Олещука з посади командувача Повітряних сил ЗСУ не пов’язане із втратою винищувача F-16.

Читайте також:
В Україні хочуть збільшити термін базової загальновійськової підготовки
F-16 буде більше, група українських пілотів проходить підготовку в Румунії, – Умєров
Нідерланди допомагатимуть Україні з техобслуговуванням винищувачів F-16
Українські бійці зупинили просування російських військ у бік Покровська, – головнокомандувач ЗСУ