Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Нідерланди допомагатимуть Україні з техобслуговуванням винищувачів F-16

Запчастин і ракет поставлять на 80 млн євро

F-16. Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Нідерланди будуть допомагати Україні з технічним обслуговуванням і снарядами для винищувачів F-16. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Нідерландів.

У відомстві заявили, що поставлять матеріалів на 80 млн євро. А також крім запчастин, передадуть генератори, невеликі транспортні засоби, основні матеріали для обслуговування, спеціалізовані інструменти і сходи.

"Літаки F-16 потребують допоміжних матеріалів і запасних частин для обслуговування, інакше  не зможуть літати", - наголосив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс на засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Водночас міністр не надав жодної інформації про кількість або типи снарядів. І не коментував запланований час доставлення. Однак у нідерландському Міноборони заявили, що хочуть доправити допомогу якомога швидше.

До всього того Силам оборони України передадуть ракети "повітря - повітря", якими українські бійці зможуть збивати ворожу авіацію. 

Новини за темою: Олена Трегуб: Літаки F-16 підсилять ППО України, але не будуть використовуватися близько до фронту

Слід додати, що командувач Збройних сил Нідерландів, генерал Онно Айхельсхайм нещодавно заявляв, що Україна сама має право розпоряджатися, як застосовувати літаки F-16 у війні проти РФ. У Міноборони стверджують, що ЗСУ успішно провели Курську операцію, тож і удари по російській території з наданої Заходом авіації допоможуть українцям у цій війні.

Як відомо, на початку серпня в Україну доправили перших десять західних винищувачів F-16.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP