Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Правила проходження медогляду для школи та садочка змінилися: Що потрібно знати батькам

Для зарахування до закладів освіти всіх рівнів діти мають отримати медичну довідку, видану сімейним лікарем
Джерело: відкриті джерела

В Україні змінили правила проведення медичних оглядів для вступу до закладів освіти всіх рівнів, нагадує пресслужба КМВА. Як відомо, медогляди є обов'язковими для зарахування дітей до садочка чи школи.

У столичній адміністрації зазначили, що вже затверджено єдину форму медичної довідки, яку видає сімейний лікар для зарахування дитини до навчальних закладів усіх рівнів.

Що говорять нові правила?

Тепер дітям немає потреби проходити огляд у кількох лікарів, займати черги та отримувати довідки різної форми.

Для вступу дитини до будь-якого навчального закладу видається уніфікована довідка №086/о "Медична довідка (виписка з медичної карти амбулаторного хворого)". До неї вноситься вся інформація про проведені обов'язкові щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень.

"Обстеження дитини сімейним лікарем враховує всі базові вимоги для зарахування її до дитячого садка та школи. Огляд включає збір анамнезу, повне фізикальне обстеження, перевірку наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів, а також вимірювання зросту та маси тіла, дослідження гостроти зору, слуху (пошепки), постави та плантографії, інші обстеження. Лише в разі виявлення відхилень або хвороб, сімейний лікар скеровує дитину до лікаря-фахівця", – зазначили в КМВА.

Новини за темою: В Україні через війну щодня руйнується або пошкоджується одна школа, лікарня чи поліклініка, – ООН

Також там нагадали, що обов'язковою процедурою перед садочком і школою є огляд лікаря-стоматолога.

Щодо довідок, які видали до 1 жовтня 2023 року, то вони вважаються дійсними протягом року.

До того ж дитина може пройти медичне обстеження в будь-який зручний час упродовж року, не чекаючи закінчення навчального року чи початку літніх канікул.

Нагадаємо, наразі проходять останні дні насолоди канікулами для школярів, на яких вже за кілька тижнів чекають уроки. Для батьків учнів серпень щоразу готує безліч питань: що необхідно придбати до школи? Що має бути обов'язково? Що не варто упускати? Скільки за це доведеться заплатити?

UWN полегшує ситуацію і підготував список необхідних канцелярських товарів до школи. Порахували ми, й скільки в середньому доведеться за все заплатити.

Читайте також:
Дитина має відчувати себе вільно, – міністр освіти висловився про скасування шкільної форми
Освітній омбудсман заявив про неприпустимість вимог до шкільного одягу дітей чи примусу до форми
У шкільному підручнику з української мови надрукували карту України без Криму
У Києві школи без укриттів можуть відправити на дистанційне навчання