Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Корупція в одному із районних ТЦК Тернопільщини: Працівники погрожували та били людей

Один із потерпілих розповів, що вночі до його будинку увірвались люди у формі та почали його бити
В одному із ТЦК Тернопільщини посадовці на ухилянтах у місяць заробляли від 100 до 150 тис. доларів
Джерело: Нацполіція

Працівникам одного із районних ТЦК та СП Тернопільщини оголосили підозри у вчиненні злочинів у складі організованої злочинної групи. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Зазначається, що схему організував керівник військкомату. До справи залучив ще чотирьох осіб, троє із них – працівники центру комплектування, ще один – колишній військовослужбовець.

"П’ятеро підозрюваних чітко розподілили між собою ролі, налагодивши корупційні схеми уникнення мобілізації. Аби змусити військовозобовʼязаних платити, вдавались навіть до погроз, побиття та викрадення людей. У ході слідства поліцейські зібрали нові докази їхньої протиправної діяльності, вчинені у складі організованої злочинної групи", – йдеться в повідомленні.

У військовозобов’язаних вимагали кошти за розв'язання питань з метою уникнення мобілізації військовозобов’язаними: непроходження ВЛК, оновлення військових даних, отримання відстрочки від проходження військової служби.

У місяць вони "заробляли" від 100 000 до 150 000 доларів.

Передісторія

Очільнику корупційної схеми поліцейські оголосили про підозру під час наради з керівниками ТЦК та СП, яка проходила у Тернопільській обласній військовій адміністрації.

24 липня після оголошення підозри суд обрав фігурантам запобіжні заходи з правом внесення застави у 242 тисячі гривень, і вони скористалися цією можливістю. Проте слідчі та працівники кримінальної поліції роботу не припиняли, і у ході досудового розслідування встановили нові деталі у цій справі.

Наразі відомо про шістьох людей, які, відповідно до закону, не підлягали мобілізації. Проте підозрювані їм також погрожували та залякували, вимагаючи кошти.

Серед потерпілих – житель Чортківського району. Чоловік не підлягав призову на військову службу під час мобілізації, оскільки є батьком чотирьох дітей, троє з яких неповнолітні. Він розповідає, що вночі до його будинку увірвалися люди у формі, почали завдавати удари ногами по тілу, а після цього витягнули з приміщення та вивезли у невідомому напрямку.

Після поїздки з працівниками ТЦК та СП у чоловіка діагностували переломи ребер та інші тілесні ушкодження. У Тернопільському обласному ТЦК СП запевняють, що всіляко сприятимуть і допомагатимуть правоохоронним органам викривати працівників, які дискредитують звання військових.

Читайте також:
Банкам хочуть дозволити розкривати інформацію про клієнтів та їхні особисті дані, якщо того вимагатиме поліція
На Хмельниччині чоловік випустив з автомата Калашникова 60 набоїв по поліцейському, цивільному та двох службових авто
У Києві створили центр пошуку людей, які зникли безвісти за особливих обставин
Викрадали людей і займалися розбійними нападами: У Запоріжжі затримано групу здирників