Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Викрадали людей і займалися розбійними нападами: У Запоріжжі затримано групу здирників

Правоохоронці затримали чотирьох фігурантів
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У Запоріжжі правоохоронці затримали групу вимагачів, які викрадали людей і займалися розбійними нападами. Про це інформує Національна поліція.

Як розповіли в поліції, навесні до правоохоронних органів було подано кілька заяв щодо вчинення невідомими злочинів насильницького характеру. Потерпілі повідомляли про нанесення їм тяжких тілесних ушкоджень з вимогою грошей і заволодіння транспортними засобами.

Пізніше поліцейські встановили 33-річного лідера групи вимагачів, раніше судимого за низку злочинів майнового характеру, і трьох його спільників.

В одному з епізодів учасники злочинного угруповання скоїли напади на потерпілого у дворі одного зі спальних районів міста. Зловмисники відібрали гроші, після чого, погрожуючи фізичною розправою, заштовхали чоловіка до його ж автомобіля та відвезли за будинок потерпілого. Увірвавшись до будинку, фігуранти продовжили бити власника квартири, вимагаючи віддати гроші. Побоюючись за своє життя, потерпілий передав ділкам 800 доларів і 50 000 гривень. З місця злочину зловмисники втекли на транспортному засобі, що також належав жертві.

Новини за темою: СБУ затримала паліїв, які "працювали" на замовлення російських спецслужб

Згодом вони продовжили вимагати від чоловіка й надалі регулярно сплачувати неіснуючий борг. Під час проведення оперативно-слідчих заходів поліцейські задокументували факт чергової передачі потерпілим 20 000 гривень.

Для затримання злочинців правоохоронці провели спецоперацію. У підсумку чотирьох фігурантів було відправлено до СІЗО. Їм повідомлено про підозру за трьома статтями: розбій, вимагання та незаконне заволодіння транспортом.

Під час обшуків у них знайшли гранату Ф-1 з детонатором, набої калібру 5.45, комп'ютерну техніку, 29 мобільних телефонів, банківські картки, 140 000 у гривневому еквіваленті та чорнові записи.

Нагадаємо, суддю Господарського суду Дніпропетровської області відсторонено від здійснення правосуддя, оскільки він замовив викрадення свого бізнес-партнера.

Читайте також:
На Хмельниччині чоловік випустив з автомата Калашникова 60 набоїв по поліцейському, цивільному та двох службових авто
У Києві створили центр пошуку людей, які зникли безвісти за особливих обставин
Окупанти застосовують хімічну зброю проти ЗСУ на південних напрямках, – Лиховій
Агента ФСБ, який коригував російські удари по Запоріжжю, засудили на 15 років