Втрати росіян: 6 7 5 8 0 0 (+1530)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

Посадовців Дніпровської міськради викрили на привласненні 34 млн гривень на закупівлі SMM-послуг

Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі
10 фігурантів справи отримали підозри у розтраті майна
Джерело: Нацполіція

У Дніпрі злочинна організація завдала бюджету міста понад 34 мільйони гривень збитків на закупівлі SMM-послуг. Про це інформує пресслужба Нацполіції області.

Слідство встановило, що до складу злочинної організації входили посадові особи Дніпровської міської ради, начальник підпорядкованого їй комунального підприємства та ряд фізичних осіб, не дотичних до сфери маркетингу соціальних мереж.

Організатором виявився 38-річний підприємець, фірма якого раніше надавала рекламні послуги комунальним підприємствам міста.

"За сприяння посадовців Дніпровської міськради він пролобіював перемогу в тендері на закупівлю рекламних та маркетингових послуг одинадцятьох підконтрольних фізичних осіб-підприємців, які у реальному житті працюють майстрами манікюру, різноробочими на будівництві, водіями таксі, бухгалтерами, продавцями електроприладів та іншими фахівцями, чия робота не стосується надання професійних SMM-послуг (послуг з поширення контенту у соціальних мережах)", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що саме з ними профільне комунальне підприємство Дніпровської міської ради впродовж трьох років укладало договори з надання рекламних та маркетингових послуг з висвітлення діяльності Дніпровської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів через медіа, соціальні мережі та месенджери.

"Так, вони привласнили майже третину зі 123 млн гривень, які міськрада заклала на власну популяризацію. У результаті 34,2 мільйони з виділених коштів були обготівковані й розподілені між учасниками злочинної організації", – кажуть в поліції.

10 фігурантів справи отримали підозри у розтраті майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в умовах воєнного стану та в особливо великому розмірі, у складі злочинної організації (ч. ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 Кримінального Кодексу України).

Один з виконавців з 2023 року переховується за кордоном.

Їм загрожує до 12 років позбавлення волі і права обіймати певні посади з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває, встановлюються інші причетні до вчинення злочину.

Читайте також:
Міжнародні резерви у вересні скоротились до 38,9 млрд доларів
Підвищення мінімальної зарплати на 100 гривень коштувало б для бюджету 5,3 млрд гривень, – Підласа
Українці тонуть в мікрокредитах, заборгувавши вже понад 14 млрд гривень з початку року
Нацбанк посилив обмеження на розрахунки з українських карток за кордоном