Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Unilever повністю вийшов з ринку РФ

Бізнес Unilever у Росії готували до потенційного продажу протягом останнього року
Продукція Unilever
Джерело: відкриті джерела

Один зі світових лідерів на ринку харчових продуктів та товарів побутової хімії британський конгломерат Unilever повідомив про свій вихід з російського ринку. Таку заяву зробив генеральний директор компанії Хайн Шумахер.

Очільник гіганта споживчих товарів зазначив, що 10 жовтня Unilever завершила продаж своєї російської дочірньої компанії Arnest Group російському виробнику парфумерії, косметики і товарів для дому.

"Продаж включає весь бізнес Unilever в Росії та його чотири заводи в країні. Наш бізнес у Білорусі також включений у продаж", – сказав Шумахер.

При цьому додав, що бізнес Unilever в Росії готували до потенційного продажу протягом останнього року. І ця робота "була дуже складною та передбачала відокремлення ІТ-платформ і ланцюжків постачань, а також міграцію брендів на кирилицю".

Закінчення продажу завершує присутність Unilever в Росії, уточнив гендиректор. Водночас умови угоди не розголошують.

Присутність Unilever в Росії

Приміром, активи компанії Unilever у РФ містять такі відомі бренди, як Domestos, Lipton, Knorr, Dove, Axe та Rexona. 

Зокрема в липні 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції внесло компанію до переліку міжнародних спонсорів війни. У НАЗК зазначали, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Unilever пообіцяла призупинити весь імпорт та експорт своєї продукції в країну-агресорку та з неї, а також припинити всі медійні й рекламні витрати.

Однак прибуток Unilever Russia подвоївся з 4,8 млрд рублів (56 млн євро) у 2021 році до понад 9,2 млрд рублів (108 млн євро) у 2022-му (перший рік повномасштабної війни, – ред.).

Згодом Unilever заявила, що дозволить вербувати російських співробітників, які будуть відправлені на війну в Україну, якщо їх призвуть. Гігант споживчих товарів, який мав близько трьох тисяч співробітників у РФ, охоплює комерційну політику, включно з добробутом і безпекою працівників.

Читайте також:
Чи можлива повна зупинка транзиту газу через територію України? – Пояснює експерт
Дефіциту картоплі не буде, шалених цін на неї також, – Олег Пендзин
Сили оборони вразили арсенал, де РФ зберігала озброєння з Північної Кореї
Окупанти вкрали через порт Маріуполя понад 180 тисяч тонн українського зерна