Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Перевага РФ в артилерії на Східному фронті сягає 10 до 1. Ситуація там критична, – WSJ

Поки немає ознак, що російські війська послаблюють свої позиції з моменту початку вторгнення під Курськ
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Сили оборони продовжують стикатися з посиленими атаками російських військ на Східному напрямку, попри те що Україна почала наступ на російську територію. Українська операція в Курській області, яка вперше майже за рік надала Києву тактичну ініціативу, зажадала значних ресурсів, включно з перекиданням військ і зброї з уже напружених ділянок фронту. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Військові на сході розповідають виданню, що ситуація стає дедалі важчою протягом усього літа і немає жодних ознак того, що російські війська послаблюють свої позиції з моменту початку наступу ЗСУ в Курській області.

Також, за словами військових, вони, як і раніше, відчувають гостру нестачу артилерійських боєприпасів: у деяких районах у Росії перевага в артилерійських обстрілах 10 до 1.

"Якщо на позиції має бути п'ять-шість осіб, то у нас буде двоє-троє", – каже один із військових. За його словами, людей не вистачає настільки, що в окопи направляють кухарів, механіків та інший тиловий персонал. "Це питання часу, коли ворог знайде слабке місце", – зазначає боєць.

Командир 21-го батальйону з позивним "Кучером" сказав, що коли його бійці прибули в район Красногорівки навесні, у них було приблизно стільки ж людей, скільки в росіян. Зараз, за його словами, перевага в живій силі у росіян становить близько п'яти до одного. Тільки близько 20% втрат його батальйону замінюються новобранцями.

Новини за темою: На фронті фіксують просування ворога в районі Донбасу та Харківщини

Нагадаємо, раніше аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що окупанти зберігають відносно високий темп наступу в Донецькій області, демонструючи, що російське військове командування продовжує віддавати перевагу просуванню на сході України, навіть коли Україна тисне на російські сили в Курській області.

Наразі російські військові мають успіх на південний схід від Покровська. А також вони нещодавно просунулися на схід від Покровська в межах Гродівки та на південний схід від Покровська в межах Миколаївки, Желанного та Орлівки.

Як відомо, 6 серпня стало відомо, що українська армія увійшла в Курську область. Попередньо відомо, що в операції можуть брати участь близько 10 тисяч українських військових і десятки одиниць важкої техніки.

Forbes писав, що ЗСУ на довгий термін захопили Курську область та планують знищити авіабазу Халіно.

12 серпня президент Зеленський офіційно підтвердив, що операцію в Курській області проводить Україна.

 
Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід