Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Окупанти застосовують хімічну зброю проти ЗСУ на південних напрямках, – Лиховій

Найчастіше це відбувається у Запорізькій області

Ілюстративне фото

Джерело: Мілітарний

Російські війська активно використовують на півдні України боєприпаси з отруйними речовинами. Окупанти скидають їх з дронів прямо на позиції українських воїнів, розповів в ефірі телемарафону речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

Він наголосив, що в серпні тільки в цій операційній зоні загарбники скинули з безпілотників приблизно 200 боєприпасів із хімічною речовиною з використанням понад 300 боєприпасів.

"Найчастіше це відбувається у Запорізькій області. Наприклад, тільки за 4 вересня було 13 скидів з отруйними речовинами. Загалом противник активно застосовує скиди з коптерів", – зауважив Ліховий.

До того ж речник зазначив, що росіяни посилюють роботу своєї артилерії та інших засобів ураження на південних напрямках.

Новини за темою: Окупанти щодня застосовують проти ЗСУ боєприпаси з отруйними речовинами, – Лиховій

Хімічна зброя окупантів проти ЗСУ

Варто нагадати, що протягом березня мобільні групи угруповання сил і засобів підтримки та інші підрозділи Сил оборони зафіксували 371 випадок застосування ворогом боєприпасів з вмістом небезпечних хімічних речовин. І це було на 90 випадків більше, ніж за попередній період.

А в травні Державний департамент Сполучених Штатів Америки підтвердив, що армія РФ застосовує проти Сил оборони України заборонену хімічну речовину хлорпікрин. Посадовці вказували, що застосування таких хімічних речовин є непоодиноким випадком.

В американському Держдепі визнали, що Росія застосувала хімічну речовину хлорпікрин проти українських військ у порушення Конвенції про заборону хімічної зброї. І припускали, що, ймовірно, це було обумовлено прагненням військ РФ "витіснити Збройні сили України з укріплених позицій і досягти тактичних переваг на полі бою".

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP