Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Окупанти вдарили по Конотопу: Є понад десяток поранених та пошкоджена інфраструктура

Унаслідок обстрілу в місті склалася критична ситуація з енергетикою
Наслідки обстрілу
Джерело: Нацполіція

Вночі окупанти масовано вдарили по Конотопу на Сумщині. Поранені 13 людей, є численні пошкодження інфраструктури, повідомляють міський голова Артем Семеніхін та пресслужба поліції області.

Відомо, що наразі одна людина знаходиться у важкому стані, серед поранених є неповнолітній. Також пошкоджено сім багатоквартирних будинків, один житловий будинок, лікарню, навчальний заклад, автомобілі, гаражі, магазин.

Мер Семеніхін додає, що унаслідок обстрілу в місті склалася критична ситуація з енергетикою. До того ж російський удар пошкодив низку навчальних закладів. А ще знищив трамвайну колію, через що рух трамваїв у місті буде обмежено.

"Енергетична інфраструктура зазнала значних пошкоджень. Енергетики в цю мить роблять все, навіть більше чим можливо, щоб дати світло в лікарню і на водоканал. Коли зʼявиться електрика в домівках мешканців хоча б погодинно – ніхто не візьметься прогнозувати", – прокоментував міський голова.

Нині на місці працюють всі профільні служби. Постраждалим надають необхідну допомогу, зазначають правоохоронці.

За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 438 "Порушення законів та звичаїв війни" Кримінального кодексу України.

Варто додати, що керівник безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павло Лакійчук припустив, що в Сумській області ще можуть бути запеклі бої. Експерт заявив, що нищення ворожих резервів і відтягнення військ з інших ділянок якраз засвідчує, що в області буде ще гарячіше.

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом