Втрати росіян: 6 6 0 4 7 0 (+1250)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Оголошено офіційні результати виборів у Франції: Як розподілилися місця в парламенті?

Жодна з партій не набирає більшості, тому партіям необхідна коаліція
Вибори у Франції
Джерело: Reuters

У Франції стали відомі результати другого туру виборів до Національних зборів. Жодна з партій не набирає більшості. Про це повідомляє Le Monde.

Підсумки другого туру:

– "Новий народний фронт" – 182 місця в парламенті;
– "Разом!" – 168 місць;
– "Національне об'єднання" – 143 місця;
– "Республіканці" – 63 місця.

У парламенті Франції 577 місць загалом. Решту місць буде розподілено між іншими кандидатами.

Результати виборів показують, що французькі виборці вирішили віддати більшу частину парламентських місць лівій коаліції. Однак однозначної більшості (289 місць) там немає, тому партії, найімовірніше, розпочнуть пошук коаліції.

Щодо варіантів коаліції, то партія президента Франції Еммануеля Макрона "Разом!" може спробувати об'єднатися з лівими силами з "Нового народного фронту". Такі переговори, якщо вони відбудуться, як очікується, будуть дуже складними, оскільки у Франції немає традиції такого роду угод, пише AP.

При цьому наголошується, що якщо таку коаліцію все ж не зможуть укласти, то президент може призначити уряд експертів, не пов'язаних із політичними партіями. Такий уряд, найімовірніше, займатиметься здебільшого повсякденними справами з підтримання функціонування Франції.

З огляду на те, що більшості немає у жодної з партій, фігура можливого майбутнього прем'єр-міністра також відсутня. Макрон каже, що почекає, щоб вирішити, що робити далі з прем'єрським кріслом. Хоча нинішній прем'єр-міністр Габріель Атталь заявив, що піде у відставку в понеділок, але готовий залишитися на своїй посаді, доки не сформується новий уряд.

Вибори у Франції

Як відомо, перший тур виборів у Франції пройшов минулого тижня. "Національне об'єднання" Марін Ле Пен набирає 34% голосів. Друге місце дістається лівому союзу "Новий народний фронт" із 28,1%. Політична сила президента Еммануеля Макрона посідає третє місце з 20,3%.

Після першого туру вважалося, що ультраправі сили на чолі з Ле Пен гарантували собі перше місце.

Перемога "Національного об'єднання" могла б призвести до невизначеності щодо позиції Франції у російсько-українській війні. За даними медіа, Марін Ле Пен має історію проросійських настроїв. 

Що саме відбувається у політичній орбіті Франції та чого очікувати після виборів, читайте в нашому матеріалі.

 
Читайте також:
Франція відправляє в Україну 12 САУ Caesar
Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція
Суд звільнив Павла Дурова з-під варти
Франція також видала ордер на арешт брата Дурова, який є співзасновником Telegram