Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Нідерланди оголосили про новий пакет допомоги Україні на 200 мільйонів євро

Цей пакет допомоги буде спрямований на захист і ремонт енергетичної інфраструктури
Схооф і Зеленський
Джерело: скріншот

Премʼєр-міністр Нідерландів Дік Схооф оголосив про новий пакет підтримки України на понад 200 мільйонів євро. Це сталося якраз під час візиту політика до Запоріжжя 2 вересня, повідомив Схооф у соцмережі Х.

Під час візиту прем’єр запевнив, що Україна може розраховувати на підтримку Нідерландів. Очільник нідерландського уряду висловив захоплення жителями міста, які живуть за кілька десятків кілометрів від фронту.

"Ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти Україні продовжувати йти вперед. І на лінії фронту, і в повсякденному житті людей", – сказав Схооф.

Цей пакет допомоги буде спрямований на захист і ремонт енергетичної інфраструктури. Крім того, він передбачає додаткове фінансування для гуманітарної допомоги.

Візит Схоофа в Україну був першим на посаді прем’єра.

Новини за темою: Нідерланди замовили Україні мобільні радари для виявлення БпЛА: На що здатні ці системи

Допомога Нідерландів

Нідерланди невтомно допомагають Україні в боротьбі з агресією РФ, зокрема наданням винищувачів F-16 і навчанням на них українських пілотів. 

Повідомлялося, що країна планує почати відправку Україні літаків F-16 цієї осені. Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявляла, що саме такий графік постачання винищувачів Україні передбачає прописаний план союзників.

Також наприкінці серпня командувач Збройних сил Нідерландів, генерал Онно Айхельсхайм стверджував, що Україна сама має право розпоряджатися, як застосовувати літаки F-16 у війні проти РФ. Мовляв, ЗСУ успішно провели Курську операцію, тож і удари по російській території з наданої Заходом авіації допоможуть українцям у цій війні. 

Разом з тим виділяли Нідерланди й понад 200 мільйонів євро для швидкої доставки Україні засобів ППО і артилерійських снарядів.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP