Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Наступ окупантів, ймовірно, припиниться найближчим часом, – ISW

Осіння погода суттєво обмежить рухливість російської піхоти
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Просування російських окупантів найближчими місяцями може припинитись, адже вони практично вичерпали свої резерви та наступальні можливості, які підготували для літньо-осінньої військової кампанії в Україні. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Тому, за словами аналітиків, російське командування, ймовірно, прагне активізувати механізовані наступальні дії, щоб забезпечити просування своїх військ через відкриті території та закріплення в прилеглих населених пунктах на лінії фронту.

"Ці позиції можуть слугувати як бази для подальших наступальних операцій, спрямованих на досягнення оперативних цілей, таких як захоплення Курахового на заході Донецької області або Покровська, що дозволить російським військам розширити контроль над стратегічно важливими територіями", – зазначається в публікації.

Крім того, наголошується, що суттєво обмежить рухливість російської піхоти і осіння погода.

"Втрата листя на багатьох деревах, що утворюють вітрозахисні смуги, знизить рівень маскування для російських піхотних підрозділів восени 2024 року та взимку 2024–2025 років. Це збільшить їхню вразливість до спостереження з боку українських дронів і зробить їх більш уразливими для точних ударів тактичної зброї. Російські війська найімовірніше не припинять наступальні операції після осіннього сезону бездоріжжя, хоча несприятливі погодні умови, скоріше за все, зменшать ефективність російської піхоти", – кажуть в ISW.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що цієї осені Україна спроможна зрушити ситуацію на полі бою у бік миру. Це дасть змогу завершити війну не пізніше 2025 року. 

Глава держави заявив, що Київ готує документ, який міститиме умови для справедливого завершення війни з Росією. Роботу над ним завершать у листопаді.

Читайте також:
Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва
Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт
На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України
Залежить від непрофесійності окремих людей: Чи справді в українське військо постачають неякісні продукти?