Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

Наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту: Окупанти розстріляли 16 воїнів на Покровському напрямку

Прокуратура розпочала розслідування

Російські військові. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Правоохоронці почали розслідувати ймовірний розстріл 16 українських військовополонених російськими окупантами на Покровському напрямку, що на Донеччині. Про це повідомили в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Прокурори зазначили, що про черговий страшний воєнний злочин загарбників стало відомо 1 жовтня з Telegram-каналів, у яких з’явилася відповідна інформація. За даними медіа, війська РФ вчинили розстріл в районі сіл Миколаївка і Сухий Яр Покровського району.

На відео видно, як військовослужбовці ЗСУ, взяті у полон, вийшли з лісопосадки. Після того як вишикувались в шеренгу, вороги умисно відкрили по них вогонь на ураження. А поранених, які подавали ознаки життя, добили впритул автоматною чергою.

"Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту. І це ще одне свідчення того, що вбивства та катування полонених – не випадковість, а цілеспрямована політика російського військового та політичного керівництва", – наголосив генпрокурор Андрій Костін.

Наразі перевіряють опублікований матеріал. Також розпочали слідчі й розшукові дії, спрямовані на встановлення усіх обставин вказаного злочину.

Новини за темою: Окупанти стратили понад 60 українських полонених

Нагадаємо, на початку вересня проєкт "Хочу жити" опублікував відео, як російські окупанти вбивають українського військовополоненого.

На відео було видно, що українець лежав на землі. Один із загарбників фіксував все на відео, інший – стояв над українцем з автоматом. Російський злочинець пропонував полоненому сказати останнє слово і відразу зробив кілька пострілів по українцю.

Читайте також:
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід
Економічне бронювання запровадять: рішення ухвалено, – Железняк
Кабмін змінив умови програми "єОселя"
У транспортно-логістичній сфері через мобілізацію не вистачає 30 тисяч водіїв