Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

На заході до Дня Незалежності України в університетську бібіліотеку штату Вірджинія передали близько пів сотні українських книжок. Фото

Також гості читали вірші англійською, зокрема поезію Тараса Шевченка й Івана Франка
Під час заходу у Вірджинії
Джерело: UWN

Святковий захід до Дня Незалежності України провели 24 серпня у штаті Вірджинія (США). Співзасновниця The Cifers Foundation (міжнародних культурних проєктів), які й стали організаторами зустрічі, Анастасія Сайферс розповіла UWN, що до місцевої університетської бібліотеки передали близько пів сотні українських книжок.

"Передали українські книжки, читали вірші англійською, зокрема поезію Тараса Шевченка й Івана Франка. І розповідали історію України, яка виявилася найцікавішим моментом організованої події. Тому це треба робити частіше", – поділилася Сайферс.

Загалом на заході панувала затишна атмосфера, гості куштували вареники та були вбрані у вишиванки й одяг синьо-жовтих кольорів.

Нагадаємо, День Незалежності України, який країна відзначала 24 серпня, є важливою подією не тільки для українців на Батьківщині, але й для діаспори по всьому світу. За кордоном українці активно зберігають свої традиції, організовуючи різноманітні заходи, щоб відсвяткувати цю важливу дату. 

Так, учора 33-тю річницю Незалежності України відзначали у місті Кентербері, що розташоване на південному сході Англії в графстві Кент. Там з нагоди свята благодійна організація Canterbury for Ukraine організувала масштабний захід із ходою, концертом і фуршетом.

А в німецькому місті Бамберг, північна частина Баварії, українська громада влаштувала ходьбу з національним прапором України.

І в місті Версуа неподалік від Женеви (Швейцарія) українські громадяни вирішили відсвяткувати День Незалежності, влаштувавши патріотичний ярмарок, де продавали український одяг та інші вироби.

Читайте також:
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg
Новий замах на Трампа: Що відомо про стрілянину біля гольф-клубу, де перебував колишній президент США
Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому
США і Велика Британія обговорюють скасування обмежень щодо дозволу Україні бити ракетами Storm Shadows в глиб РФ