Втрати росіян: 6 7 4 2 7 0 (+1420)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

Львівського митника, який отримав 38 тисяч доларів хабаря, поновили на роботі: Йому мають сплатити 152 тис. гривень

На думку суду, повідомлення про підозру в одержанні хабарів не могло бути підставою для його звільнення з митниці
Наприкінці листопада минулого року чоловіка затримали під час отримання чергового траншу в 16 тис. доларів
Джерело: ДБР

Львівський окружний адміністративний суд поновив на роботі підозрюваного в систематичному хабарництві на Львівській митниці Сергія Бутова. Про це йдеться в рішенні суду.

Його наприкінці листопада минулого року затримали під час отримання чергового траншу в 16 тис. доларів. Загалом за версією правоохоронців Бутов одержав щонайменше 38 тис. доларів хабарів.

Після цього його звільнили. За цим фактом на митниці провели службове розслідування та відкрили дисциплінарного провадження, за результатами якого порушника звільнили з роботи.

У січні 2024 року Сергій Бутов подав позов з вимогою визнати незаконним та скасувати наказ Львівської митниці про звільнення та поновити його на посаді. Також вимагав стягнути зі Львівської митниці середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Рішенням суду від 17 вересня Бутова поновили на посаді державного інспектора управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Львівської митниці з 30 січня цього року. Також стягнули зі Львівської митниці на його користь 152 тис. гривень зарплати за час вимушеного прогулу.

На думку суду, повідомлення про підозру в одержанні хабарів (ч. 3, ч. 4. ст. 368 ККУ) ще не є свідченням його вини та не могло бути підставою для звільнення з митниці.

Передісторія

Сергія Бутова затримали працівники Державного бюро розслідувань 30 листопада в готельному комплексі "Панська гора" на об’їзній дорозі Львова під час передачі другого траншу хабаря у розмірі понад 16 тис. гривень.

Слідство встановило, що митник вимагав хабарі від імпортера будматеріалів за сприяння у швидкому оформленні товарів під виглядом гуманітарної допомоги без сплати обов’язкових митних платежів. Розмір неправомірної винагороди митник визначав у відсотках від загальної вартості вантажу.

Читайте також:
Смертельна ДТП на Львівщині: Попередньо водій вантажівки виїхав на зустрічну
Виховательці зі Львівщини, яка била дітей і називала "скотинякою", оголосили підозру
У навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині вихователька била дітей і називала "скотинякою"
Ухилення від мобілізації: На Волині працівниця ТЦК отримала штраф за 600 доларів хабаря