Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганію убили у Тегерані

Розпочалося розслідування злочину

Ісмаїл Ганія

Джерело: відкриті джерела

Лідера радикального палестинського руху ХАМАСу Ісмаїла Ганію та одного з його охоронців вбили в результаті обстрілу їхньої резиденції в Тегерані. Про це зокрема повідомляє іранське агентство Mehr.

У Корпусі вартових Ісламської революції повідомили, що ведеться розслідування інциденту. Ганія у Тегерані брав участь в церемонії присяги президента Ірану Масуда Пезешкіана. Аналітики іранського державного телебачення відразу почали звинувачувати у нападі Ізраїль.

ХАМАС звинуватив Єрусалим у вбивстві Ганії під час авіаудару в Ірані, повідомляє Bloomberg.

Міністр спадщини Ізраїлю Аміхай Еліягу став першим високопоставленим урядовцем, який відреагував на вбивство лідера ХАМАСу, написавши в соцмережі X, що "це правильний спосіб очистити світ від цього бруду", повідомляє Times of Israel.

Його коментарі зроблені попри повідомлення ізраїльських ЗМІ про те, що прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу наказав своїм міністрам мовчати про нічне вбивство в іранській столиці.

Будучи політичним лідером ХАМАСу, Ганія грав центральну роль у важливих переговорах і дипломатії угруповання, включно з переговорами з Ізраїлем про припинення вогню, що зайшли в глухий кут.

Нагадаємо, у травні прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі запросив ордери на арешт трьох лідерів ХАМАСу – Ях'ї Сінвара, Мухаммада Дейфа та Ісмаїла Ганії. Їх звинувачують у воєнних злочинах та злочинах проти людяності. У квітні внаслідок ізраїльського удару по Газі загинули троє синів та онуки Ганії.

Читайте також:
У Києві на АЗС застрелили чоловіка
Окупанти стратили українського військового, встромивши меч йому в груди
Росіяни демонстративно розстріляли військовополоненого українця
В Ізраїлі спалахнули протести після того як з'ясувалося, що ХАМАС убив шістьох заручників