Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Китай заборонить експорт цивільних БпЛА для використання у військових цілях

Експортерів, які порушуватимуть обмеження, штрафуватимуть
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Китай заборонить експорт усіх нерегульованих цивільних безпілотних літальних апаратів, які можуть використовуватися у військових цілях або в терористичній діяльності. Про це пише AP.

Таке рішення ухвалили, щоб запобігти використанню безпілотників у "розповсюдженні зброї масового знищення".

"Якщо експортний оператор знає або повинен знати, що постачання будуть використані для розповсюдження зброї масового знищення, терористичної діяльності або у військових цілях, вони не підлягають експорту", – йдеться в публікації.

Якщо обмеження порушать, то передбачається покарання у вигляді штрафу в розмірі 5–10 обсягів обороту експортера, який підпадає під заборону, але не менше ніж 500 000 юанів (2,8 млн гривень).

Китай не підтримує ані Росію, ані Україну

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що в російсько-українській війні Пекін не підтримає жодну зі сторін, а буде діяти винятково у своїх інтересах. 

Раніше Пентагон повідомляв, що РФ закуповувала в Китаї продукцію подвійного призначення та другорядні предмети військового призначення для російських військових, зокрема стрілецьку зброю, запасні частини, навігаційне обладнання та захисне спорядження. У квітні цього року західні ЗМІ написали, що Пекін посилив свою підтримку Москви у війні проти України, надаючи країні-агресору супутникові знімки для ударів по українських цілях.

При цьому українська розвідка заявила, що 90% деталей та обладнання західного виробництва імпортуються в Росію через Китай.

Нещодавно західні ЗМІ повідомили, що китайські та російські компанії розробляють ударний безпілотник, схожий на іранський БпЛА Shahed.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід