Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Китай через санкції припинив фінансування спільного з Росією вугільного проєкту

Йдеться про найбільше в Забайкаллі Зашуланське родовище вугілля
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Російсько-китайський проєкт з освоєння найбільшого в Забайкаллі Зашуланського вугільного родовища залишився без фінансування. Причина – Китай обмежив транскордонні платежі із Росією. Про це повідомляє The Moscow Times.

Розвитком проєкту займається компанія "Разрезуголь" – спільне підприємство "Эн+" та китайської China Energy Investment Corporation (CHN Energy), створене на паритетній основі.

Гендиректор холдингу "Эн+ Груп" Володимир Колмогоров зазначив, що обмеження пов'язані із санкціями проти РФ і китайські партнери побоюються, що питання не буде вирішено швидко. Однак він вважає "переборною" ситуацію, що склалася, і сподівається на продовження розвитку проєкту разом із китайськими партнерами.

"Разрезуголь" отримав ліцензію на Зашуланське родовище у 2014 році. Китайська Shenhua Group (тепер China Energy) називала проєкт, промислові запаси якого оцінювалися в 742 млн тонн, важливим кроком у реалізації китайсько-російської співпраці у вугільній сфері.

Однак, як пише видання, падіння цін на енергетичне вугілля знизило інтерес китайських компаній до подібної співпраці. В результаті освоєння Зашуланського родовища було поставлене на паузу, поки 2021 року власники не відновили процес затвердження проєктної документації.

Варто нагадати, що початку травня Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти низки підприємств, які допомагають російському військово-промисловому комплексу. Під економічні обмеження потрапили підприємства з Туреччини, Китаю, Словаччини, Бельгії та Киргизстану, оскільки вони могли допомагати Росії обходити західні штрафні заходи.

Раніше Сполучені Штати Америки говорили про розробку обмежень, які можуть відрізати деякі китайські банки від світової фінансової системи. Вашингтон сподівається, що такі важелі зупинять комерційну підтримку Пекіном російського військового виробництва.

Читайте також:
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg
Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості
За тиждень РФ застосувала по Україні понад 800 КАБів і майже 300 дронів, – Зеленський