Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Кремль кидає в бій піхоту з добровольців, щоб обороняти Курську область, – розвідка Британії

На території області оголосили про набір до добровольчого формування

Армія РФ

Джерело: відкриті джерела

Тиждень тому влада Курської області оголосила про створення добровільного загону БАРС-Курськ. Чиновники обіцяють, що всі хто вступить до формування, служитимуть винятково на території Курської області. Про це інформує Міністерство оборони Великої Британії.

Відомство зазначає, що "Бойові армійські резерви країни" у РФ були вперше створені у 2021 році. Спочатку вони були призначені для міністерства оборони Росії кадрами активних резервістів із високим рівнем готовності та підготовки. А з березня 2022-го добровольці можуть приєднатися до загонів БАРС для короткострокової служби, йдеться у повідомленні.

Як зазначає британська розвідка, підрозділи БАРС в основному є легкими піхотними формуваннями, в яких відсутня інтегрована артилерія або бронетехніка. В цей час по всій Росії налічується понад 30 загонів БАРС.

"Створення добровольчого загону БАРС-Курськ майже напевно є відповіддю Росії на українське вторгнення в Курську область Росії, яке розпочалося 6 серпня 2024 року. Малоймовірно, що добровільний загін буде створено і зможе підтримати якусь російську військову активність у Курській області протягом наступного місяця. Хоча Росія, ймовірно, намагається нарощувати свої сили в Курську, наразі пріоритет віддається Покровському напрямку на сході України", – зазначають у Міноборони Британії.

Не хочуть перекидати сили з українського фронту та проводити мобілізацію

У Росії взялися за створення нових загонів територіальної оборони для захисту Курської області. В Інституті вивчення війни заявляють, що рішення Кремля про створення нових загонів для захисту Курської області прийнято через те, що там не хочуть забирати своїх військових зі Східного напрямку, щоб не провалити наступ. Також аналітики вважають, що Путін не хоче проводити тотальної мобілізації для захисту російських територій, щоб не викликати невдоволення серед населення.

Днями Збройні сили України дещо просунулися на північ від міста Суджа, тоді як російські війська відбили деякі інші райони області. Оприлюднені 29 серпня геолокаційні кадри демонструють, що українські військові дійшли до Нижньої Парової (на північ від Суджі) та просунулися у північно-західну частину населеного пункту. Додаткові кадри показали, що росіяни, ймовірно, відбили село Уланок на південний схід від Суджі та східну частину селища Коренево.

Читайте також:
Ізраїль масовано атакував об'єкти "Хезболли" в Лівані. Лідер бойовиків заявив про оголошення війни
Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери "Хезболли"
Журналісти виявили у родичів деяких нардепів елітну нерухомість, куплену під час війни
Пішли в наступ у Курській області, натомість зупинилися у Покровську: Британська розвідка проаналізувала дії РФ за минулий тиждень