Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Ізраїль вночі атакував низку об'єктів "Хезболли" в Лівані

Напередодні "Хезболла" вдарила по Ізраїлю, загинуло 11 людей, серед яких діти

ЦАХАЛ. Фото ілюстративне

Джерело: Міноборони Ізраїлю

У ніч на 28 липня повітряні сили Ізраїлю завдали ударів по цілях "Хезболли" в Лівані. Про це повідомляє армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Ізраїльські військові зауважують, що під атаку потрапила низка об'єктів "Хезболли", як у глибині ліванської території, так і на півдні Лівану.

"Так, серед атакованого - сховища зброї та інфраструктура терористів у районах Чабріха, Бордж Ель Чмалі та Бекаа, Кфаркела, Раб Ель Талатін, Хіам, і Тайр Харфа", - йдеться у повідомленні.

Що передувало?

Напередодні ввечері повідомлялося, що з території Лівану завдали ракетного удару по селищу Мадждаль-Шамс на Голанських висотах, що на півночі Ізраїлю.

Внаслідок удару загинули 11 людей, серед яких були діти та підлітки віком від 10 до 20 років. А ще 34 отримали поранення. Деякі із запущених ракет вдарили по футбольному полю, де у цей час були люди.

Глава МЗС Ізраїлю Ісраель Кац одразу відреагував на подію. Очільник відомства заявив, що ця атака перетнула всі червоні лінії, тож реакція буде відповідною.

"Країна наближається до тотальної війни проти "Хезболли" та Лівану", - сказав Кац.

Натомість терористи "Хезболли" відхрещувалася від ракетного обстрілу. А всі військові штаби організації в терміновому порядку проводили передислокацію. Крім того, керівництво ліванської терористичної організації збиралося на термінову нараду з Іраном.

До того ж прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу перервав свій робочий візит у Сполучені Штати Америки та повертався до країни для обговорення відповіді на цю атаку.

США заявили про підтримку Ізраїля на тлі удару "Хезболли"

Тим часом Сполучені Штати Америки засудили ракетний обстріл терористів "Хезболли" футбольного поля в Мадждаль-Шамс.

Білий дім назвав атаку, жертвами якої стали діти, "жахливою".

"Наша підтримка безпеки Ізраїлю є залізною та непохитною проти всіх підтримуваних Іраном терористичних угруповань, включно з ліванською "Хезболлою", – сказав координатор стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, якого цитує Reuters.

Новини за темою: "Хезболла" має потужні російські ракети, якими може вдарити по кораблях США, – ЗМІ

Варто додати, що наприкінці червня прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу стверджував, що та фаза бойових дій Ізраїлю проти ХАМАСу у Секторі Гази завершується. І це створить умови для перекидання військових до північного кордону, щоб протистояти угрупованню "Хезболла".

Читайте також:
У Лівані прогриміла нова серія вибухів: Слідом за пейджерами вибухають навіть телефони й ноутбуки
Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери "Хезболли"
Масові вибухи пейджерів сталися у Лівані: Відомо про тисячу поранених
РФ вдарила ракетою по цивільному судну із зерном у Чорному морі, яке прямувало до Єгипту