Втрати росіян: 6 6 0 4 7 0 (+1250)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Готував ракетні удари по нафтобазах та аеродромах ЗСУ: СБУ затримала російського агента

Серед основних цілей ворога були військові аеродроми та підрозділи ППО, а також нафтопереробні заводи, паливні склади та ключові енергогенеруючі підприємства
Джерело: СБУ

Співробітники СБУ затримали чергового агента російської спецслужби, який готував ракетні удари по нафтобазах та аеродромах ЗСУ в Київській та Чернігівській областях, повідомили в Службі безпеки України.

Він об’їжджав місцевість і приховано фіксував потрібні йому локації на камеру телефону. Розвіддані агент передавав кадровому співробітнику управління ФСБ в Москві та Московській області. Його затримали, коли він проводив дорозвідку поблизу локації українських військ на Київщині.

Слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нещодавно спеціалісти СБУ ліквідували агентурну групу російської спецслужби в Одесі, в якій залучені три місцеві мешканки віком від 19 до 23 років.

Як зазначалось, вони фотографувались на тлі потрібного об'єкта, зокрема робили селфі з геолокаційною прив’язкою, а потім месенджером відправляли дані куратору з ФСБ.

Теги: СБУ
Читайте також:
Заробили на ухилянтах понад 40 млн гривень: СБУ затримала злочинців, причетних до схеми
СБУ заочно повідомила про підозру головному конструктору російських дронів ZALA та "Ланцет"
СБУ затримала кілера ФСБ, який спробував вбити посадовця Мелітопольської міськради
Українські спецслужби викрили мережу підпільних брокерів Webmoney, які фінансували російську агентуру в Україні